Η Craig Newmark Philanthropies, σε συνεργασία με την Wondros, έχει ξεκινήσει μια εθνική καμπάνια για την κυβερνοασφάλεια, με στόχο να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των Αμερικανών ενάντια σε όλο και πιο διαδεδομένες και εξελιγμένες κυβερνοαπειλές.

Η καμπάνια αυτή προτείνει μια απλή αλλά αποτελεσματική προσέγγιση για την προστασία από τον περίπλοκο κόσμο της κακόβουλης ψηφιακής δραστηριότητας: την “παύση των 9 δευτερολέπτων”.

Δείτε περισσότερα: Η Σιγκαπούρη προωθεί διεθνείς Startups κυβερνοασφάλειας

Θα περιλαμβάνει περιεχόμενο βίντεο, μια πληροφοριακή ιστοσελίδα με εκπαιδευτικές πηγές, καθώς και διαφημιστικό υλικό στα social media αλλά και εξωτερικούς χώρους. Η στρατηγική της “παύσης των 9 δευτερολέπτων” ενθαρρύνει τα άτομα να σκεφτούν προτού αντιδράσουν σε πιθανώς επιβλαβείς ψηφιακές αλληλεπιδράσεις. Τα νέα εργαλεία και οι πηγές θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα PauseTake9.org, προσφέροντας αξιόπιστες πληροφορίες για την ενίσχυση της προσωπικής ασφάλειας.

Καθώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο

αυξάνονται, η ανάγκη για δράση είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Η καμπάνια επιδιώκει να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των ατόμων και να συμβάλει στην ευρύτερη κυβερνοασφάλεια του έθνους. Σύμφωνα με την έκθεση του FBI για το 2023, καταγράφηκαν 880,418 καταγγελίες κυβερνοεπιθέσεων, με οικονομικές απώλειες που υπερβαίνουν τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η κυβερνοασφάλεια είναι σημαντική για τους στρατιωτικούς δορυφόρους;

Οι επιθέσεις στην κυβερνοασφάλεια θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία των κρίσιμων υποδομών μας. Η “παύση των 9 δευτερολέπτων” μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την προστασία των προσωπικών μας πληροφοριών, όπως κάνουμε μια παύση πριν προχωρήσουμε σε κάποιο βήμα ή απόφαση.

Πηγή: globenewswire