Το Google Maps έλαβε πρόσφατα ορισμένες λειτουργίες, όπως επανασχεδιασμένες καρφίτσες και νέα χρώματα, καθώς και μια απλοποιημένη γραμμή πλοήγησης. Τώρα, η πιο πρόσφατη ενημέρωση Google Maps φέρνει μερικές νέες δυνατότητες στο Android Auto, με έναν πλέον πολύ πιο εύκολο τρόπο για να προσθέσετε μια στάση στη διαδρομή σας, με το “Add Stop”.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Maps στο ταξίδι σας

Δεν είναι μυστικό ότι το Android Auto μερικές φορές στερείται λειτουργιών στο Google Maps. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι ζητούν χρόνια τώρα αναφορά περιστατικών και τώρα επιτέλους θα έχουν αυτή τη δυνατοτητα. Αλλά έχουμε κάποιες άλλες μικρότερες λειτουργίες που δεν ήταν διαθέσιμες μέχρι στιγμής.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι το κουμπί “Add Stop” για το Google Maps στο Android Auto, το οποίο κυκλοφόρησε στις πρόσφατες ενημερώσεις για την υπηρεσία. Κατά την πλοήγηση σε μια νέα τοποθεσία, το Google Maps θα εμφανίζει πλέον ένα εμφανές κουμπί “Add Stop” που βρίσκεται κάτω από τις λεπτομέρειες της τοποθεσίας.

Η προσθήκη έχει επισημανθεί από την Hipertextual και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Δεν είναι σαφές σε ποια ενημέρωση συμπεριλήφθηκε το κουμπί, αλλά είναι μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη.

Δείτε ακόμα: Τα Google Maps και Waze ενισχύουν την ασφάλεια με νέες δυνατότητες

Η δυνατότητα προσθήκης στάσης ήταν διαθέσιμη στο Android Auto εδώ και λίγο καιρό, αλλά μόνο με φωνητική εντολή. Το να το κάνεις μέσω της οθόνης αφής ήταν μια αρκετά περίπλοκη κατάσταση πριν από την προσθήκη αυτού του νέου κουμπιού. Με την ενημέρωση, είναι πλέον εύκολο και γρήγορο, αν θέλετε να προσθέσετε μια στάση στη διαδρομή σας.

Το Android Auto είναι επί του παρόντος μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για αυτοκίνητα που συγχρονίζει το τηλέφωνό σας και τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας με την οθόνη του αυτοκινήτου σας. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την διαδρομή, να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις, να παίζετε μουσική στο αυτοκίνητό σας από το τηλέφωνό σας και άλλες παρόμοιες λειτουργίες. Η υπηρεσία μπορεί να χαλάσει μερικές φορές εάν εκτελείτε εκδόσεις beta στο τηλέφωνό σας (και μερικές φορές, επίσης, με σταθερές εκδόσεις). Παρόλα αυτά, είναι πολύ χρήσιμο να το έχετε στο αυτοκίνητό σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στον δρόμο μπροστά αντί να ασχολείστε με το κινητό σας.

Δείτε επίσης: Το Google Maps Timeline αποθηκεύει πλέον τα δεδομένα τοποθεσίας σας στη συσκευή

Αυτή η νέα δυνατότητα Add Stop του Google Maps στο φαίνεται αρκετά χρήσιμη. Οτιδήποτε κάνει πιο γρήγορη οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με την οθόνη του Android Auto είναι καλό, ειδικά κατά την οδήγηση.

Πηγή: phonearena