Σύμφωνα με νέες αναφορές, τα τσιπ A16 της Apple κατασκευάζονται τώρα σε αμερικανικό έδαφος, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα.

Το τσιπ A16 χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο iPhone 14 Pro, πριν από δύο χρόνια. Λέγεται ότι το συγκεκριμένο τσιπ παράγεται στις εγκαταστάσεις Fab 21 της TSMC στην Αριζόνα. Ωστόσο, χρησιμοποιείται το ίδιο 4nm N4P process που χρησιμοποιείται και στα εργοστάσια της TSMC στην Ταϊβάν, για να υπάρχει ίδια ποιότητα και απόδοση.

Δείτε επίσης: Το Apple Intelligence θα υποστηρίζει πολλές γλώσσες από το 2025

Νωρίτερα φέτος, είχαν κυκλοφορήσει αναφορές που υποστήριζαν ότι το εργοστάσιο της εταιρείας τσιπ στην Αριζόνα θα αρχίσει να παράγει προηγμένα τσιπ για την Apple, από το 2024. Η παραγωγή του εργοστασίου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά όταν ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο της πρώτης φάσης, με την κατασκευή τσιπ πλήρους κλίμακας να προβλέπεται για το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η Apple πιστεύει στη νέα εγκατάσταση στις ΗΠΑ και προτιμά να κατασκευάσει εκεί από τους πιο προηγμένους επεξεργαστές κινητών της, το τσιπ A16.

Δείτε επίσης: Η Samsung ίσως χρησιμοποιήσει τεχνολογία PC για να αποτρέψει την υπερθέρμανση των τσιπ Exynos

Αυτή η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει όχι μόνο την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και την καινοτομία, ενισχύοντας τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των ομάδων μηχανικών της Apple και των σύγχρονων κατασκευαστών ημιαγωγών της TSMC.

Δεν είναι σαφές ποιες συγκεκριμένες συσκευές της Apple θα χρησιμοποιήσουν τα τσιπ A16 της Αριζόνα, αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμφανιστούν σε ένα επερχόμενο μοντέλο iPad ή στο iPhone SE επόμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Η Apple αποσύρει επίσημα αυτά τα τρία iPhone

Η κατασκευή τσιπ στις ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται και με το νέο νόμο, που υπέγραψε ο Πρόεδρος Joe Biden και στοχεύει στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών. Η παραγωγή 4-nanometer τσιπ θα τοποθετήσει την Αριζόνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας ημιαγωγών, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Η αυξημένη παραγωγική ικανότητα θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση από εισαγωγές και να βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιαστικής αλυσίδας για αμερικανικές εταιρείες.

Πηγή: www.macrumors.com