Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Mohammed Shia al-Sudani, που είναι επίσης Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, μίλησε την Τετάρτη σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, για την εξέταση των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στο Ιράκ.

Το συμβούλιο εξέτασε τα κύρια θέματα της ατζέντας του και διατύπωσε αρκετές συστάσεις. Μία από τις οδηγίες που εκδόθηκαν ήταν να διενεργούνται λεπτομερείς επιθεωρήσεις στις ηλεκτρονικές συσκευές πριν την εισαγωγή τους, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές hacking απειλές.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά νέα καμπάνια για την κυβερνοασφάλεια!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το συμβούλιο συζήτησε ενοποιητικές κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση των χρωματιστών μεταλλικών απορριμμάτων, τα οποία θα παραδίδονται στη Στρατιωτική Αρχή Βιομηχανίας και στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Ορυκτών. Επιπλέον, το συμβούλιο ενέκρινε προσωρινά εφάπαξ επιδόματα για τους εργαζόμενους στη δίωξη ναρκωτικών στις νότιες περιοχές του Ιράκ, ανταγωνιζόμενο τη συνεχιζόμενη μάχη κατά των ναρκωτικών στην περιοχή αυτή.

Το συμβούλιο υπογράμμισε τη σημασία της ασφάλειας στα σημεία διέλευσης των συνόρων για την αποτροπή πιθανών παραβιάσεων. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για αυστηρούς ελέγχους στα εισαγόμενα αγαθά, ιδιαίτερα στις ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να διασφαλίζεται ότι προέρχονται από αξιόπιστες εταιρείες.

Δείτε ακόμη: Η Σιγκαπούρη προωθεί διεθνείς Startups κυβερνοασφάλειας

Δόθηκε επίσης αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στον Λίβανο, και το συμβούλιο επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Ιράκ να αποστείλει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια για την υποστήριξη των τραυματιών στην περιοχή.

Διαβάστε σχετικά: Εκατοντάδες τηλεειδοποιητές εξερράγησαν σε Λίβανο και Συρία

Πηγή: al24news