Ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης ανάγκασε την Hawaii Radiologic Associates να ακυρώσει όλα τα ραντεβού του Σεπτεμβρίου.

Η Hawaii Radiologic Associates, κορυφαία ακτινολογική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι πρόσφατα αντιμετώπισε μια διακοπή που επηρέασε ορισμένα από τα υπολογιστικά της συστήματα. Με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην πόλη Hilo στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, η ομάδα διάγνωσης διαθέτει τέσσερις τοποθεσίες και απασχολεί έξι ακτινολόγους.

Δείτε περισσότερα: Η διακοπή στα νοσοκομεία McLaren συνδέεται με επίθεση ransomware της INC

«Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει παραβίαση ή διακοπή των ηλεκτρονικών πληροφοριών στη δημόσια υγεία, δεν θα εκτελούμε προσωρινά εξετάσεις STAT και ακτινογραφίες, καθώς οι ομάδες ασφαλείας μας αξιολογούν και αναβαθμίζουν την υποδομή μας», δήλωσε η HRA μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, σύμφωνα με την Hawaii Tribune-Herald.

Η κατάσταση αυτή είναι παρόμοια με μια επίθεση

ransomware που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022, η οποία είχε αναγκάσει την Hawaii Radiologic Associates να κλείσει για τρεις εβδομάδες. Το Ιατρικό Κέντρο Hilo Benioff έχει αναλάβει να παρέχει υπηρεσίες διάγνωσης στους ασθενείς της HRA, όπως είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Οι hackers Vanilla Tempest στοχεύουν οργανισμούς υγείας με το INC ransomware

«Η Hawaii Radiologic Associates δεν είχε ορίσει ημερομηνία επαναπρογραμματισμού», δήλωσε ανώνυμος ασθενής της Tribune-Herald, του οποίου το ραντεβού ακυρώθηκε. «Μου είπαν επίσης ότι μπορούσα να τους καλέσω για περισσότερες πληροφορίες, αλλά το τηλεφωνικό τους σύστημα είναι μερικές φορές και αυτό εκτός λειτουργίας».

Πηγή: radiologybusiness