Όπως και η αντίπαλός της η Google, η Amazon έχει λανσάρει ένα video generator με τεχνητή νοημοσύνη — αλλά αυτή τη στιγμή είναι μόνο για διαφημιστές και αυτά που προσφέρει είναι κάπως περιορισμένα.

Δείτε επίσης: Η Amazon ενημερώνει τη διεπαφή Android με λειτουργίες Rufus AI

Σήμερα, στο συνέδριο Accelerate, η Amazon αποκάλυψε το video generator, που μετατρέπει μια εικόνα προϊόντος σε βίντεο κλιπ διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, μετά από αρκετά λεπτά επεξεργασίας. Η εταιρεία λέει ότι το Video generator μπορεί να επιμεληθεί «προσαρμοσμένα» βίντεο που δημιουργούνται από AI που «προβάλλουν τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος» χωρίς επιπλέον κόστος.

Σε μια δήλωση, ο αντιπρόεδρος του Amazon Ads, Jay Richman, δήλωσε ότι το Video generator, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta για επιλεγμένους διαφημιστές των ΗΠΑ, θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου πριν από μια ευρύτερη κυκλοφορία.

Μια σχετική νέα δυνατότητα που ανακοινώθηκε σήμερα, η ζωντανή εικόνα, δημιουργεί σύντομα, κινούμενα GIF από ένα ακίνητο καρέ. Επίσης, σε περιορισμένη έκδοση beta, αποτελεί μέρος του Image generator, της σουίτας δημιουργίας εικόνων της Amazon με τεχνητή νοημοσύνη για επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Δείτε ακόμα: Το Prime Video της Amazon βελτιώνει την εμπειρία χρήστη

Η Amazon αποκάλυψε λίγες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το video generator και τη ζωντανή εικόνα. Δεν είναι σαφές, για παράδειγμα, πόσο μεγάλα και σε ποια ανάλυση μπορούν να είναι τα κλιπ που δημιουργούνται.

Η επέκταση της Amazon σε γενετικά βίντεο έρχεται καθώς άλλοι κυκλοφορούν τις δικές τους τεχνολογίες δημιουργίας βίντεο. Οι startups βίντεο τεχνητής νοημοσύνης Runway και Luma κυκλοφόρησαν API την περασμένη εβδομάδα και η Google ενσωμάτωσε το κορυφαίο μοντέλο βίντεο της, το Veo, στο YouTube Shorts.

Όπως συμβαίνει με όλες τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση αυτών των εργαλείων.

Δείτε επίσης: Το Amazon Prime Day συνδέεται με τραυματισμούς πολλών εργαζομένων

Τα μοντέλα δημιουργίας βίντεο εκπαιδεύονται από έναν τεράστιο αριθμό παραδειγμάτων βίντεο για να «μάθουν» τα μοτίβα σε αυτά τα βίντεο και να δημιουργήσουν νέο υλικό. Ορισμένοι πωλητές εκπαιδεύουν μοντέλα σε βίντεο που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς να λάβουν άδεια από τους ιδιοκτήτες ή τους δημιουργούς τους και όταν αυτά τα μοντέλα «επαναλαμβάνουν» φωτογραφίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκθέτουν τους χρήστες σε αγωγές πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: techcrunch