Η Microsoft λανσάρει σήμερα μια εφαρμογή Windows για macOS, iOS, iPadOS, web browsers, συσκευές Android, ακόμη και υπολογιστές με Windows.

Η εφαρμογή Windows λειτουργεί ως κόμβος για τη ροή αντιγράφων των Windows από διάφορες πηγές, όπως τα Windows 365, η εικονική επιφάνεια εργασίας Azure, η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας και άλλες.

Δείτε σχετικά: Microsoft: Σύνοδος κορυφής σχετικά με την κυβερνοασφάλεια

Αυτή η νέα ενοποιημένη εφαρμογή έχει περάσει σχεδόν ένα χρόνο σε δοκιμές και προσφέρει προσαρμόσιμη αρχική οθόνη, υποστήριξη πολλαπλών οθονών και ανακατεύθυνση USB. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τοπικές συσκευές όπως κάμερες web, συσκευές αποθήκευσης και εκτυπωτές, σαν να ήταν απευθείας συνδεδεμένες σε έναν cloud υπολογιστή.

Αυτή η εφαρμογή για Windows είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για λογαριασμούς εργασίας και σχολείου της Microsoft, καθώς έχει σχεδιαστεί κυρίως για υπάρχοντες χρήστες υπολογιστών-πελατών της Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας για Windows και άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: Η Microsoft επιδιορθώνει zero-day στο Windows Smart App Control

Η Microsoft προσφέρει παρόμοιες εφαρμογές για απομακρυσμένη σύνδεση σε υπολογιστές Windows εδώ και δεκαετίες, όπως η εφαρμογή Remote Desktop Connection, η οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στα Windows 11. Αυτές οι εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της νέας εφαρμογής Windows, αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες για την απομακρυσμένη σύνδεση σε υπολογιστές εργασίας μέσω προσωπικών φορητών υπολογιστών ή Η/Υ.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Microsoft σκοπεύει να υποστηρίξει λογαριασμούς καταναλωτών με τη νέα της εφαρμογή για Windows. Πέρυσι, αποκαλύφθηκε ότι η Microsoft έχει μακροπρόθεσμο στόχο να μεταφέρει πλήρως τα Windows στο cloud, προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης και να ολοκληρώσει την ψηφιακή εμπειρία των χρηστών.

Δείτε ακόμη: Microsoft Patch Tuesday Σεπτεμβρίου 2024: Διόρθωση 79 ευπαθειών

Οι χρήστες των Windows μπορούν να αποκτήσουν την εφαρμογή Windows μέσω του Microsoft Store. Είναι επίσης διαθέσιμη στο App Store της Apple για macOS, iOS και iPadOS. Μια έκδοση για Android ξεκινά σήμερα τη δημόσια προεπισκόπησή της.

Πηγή: theverge