Η Apple ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι της Καλιφόρνια μπορούν τώρα να προσθέσουν το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητά τους στο Apple Wallet στα iPhone και τα Apple Watches τους, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος mDL της πολιτείας.

Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, έως και 1,5 εκατομμύρια συμμετέχοντες μπορούν να προσθέσουν τα έγγραφα στο Apple Wallet.

Δείτε επίσης: Η ΕΕ απαιτεί από την Apple τη συμβατότητα με third-party συσκευές

Πώς μπορούν να το κάνουν;

  • Αρχικά, οι χρήστες θα πρέπει να σαρώσουν το δίπλωμα οδήγησης ή την ταυτότητα χρησιμοποιώντας το iPhone.
  • Στη συνέχεια, θα παράσχουν μια σάρωση του προσώπου τους, χρησιμοποιώντας μια «σειρά κινήσεων του προσώπου και του κεφαλιού» ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας.
  • Οι σαρώσεις θα επαληθευτούν από το κράτος και στη συνέχεια το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα θα προστεθούν στο Apple Wallet.

Ωστόσο, επειδή αυτό προορίζεται μόνο για περιορισμένη χρήση (προς το παρόν), οι χρήστες καλούνται να έχουν μαζί τους και τα φυσικά έγγραφα ταυτοποίησης.

Τα ψηφιακά έγγραφα ταυτότητας μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν σε «επιλεγμένα σημεία ελέγχου TSA» στα αεροδρόμια San Francisco International, Los Angeles International και San Jose Mineta International, χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να παραδώσουν φυσικά αντίγραφα των αδειών, των αναγνωριστικών ή των iPhone τους. Μπορούν επίσης να παρουσιαστούν σε επιχειρήσεις και χώρους, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ως απόδειξη ταυτότητας και ηλικίας.

Δείτε επίσης: Το Apple Intelligence θα υποστηρίζει πολλές γλώσσες από το 2025

Θέλοντας να τονίσει τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει, η Apple εξήγησε ότι τα έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στο Apple Wallet είναι κρυπτογραφημένα και δεν είναι προσβάσιμα από την Apple ή το κράτος. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στις πληροφορίες μέχρι να γίνει έλεγχος ταυτότητας

, μέσω Face ID ή Touch ID και η εμφάνισή τους δεν απαιτεί το πλήρες ξεκλείδωμα της συσκευής.

Η προσθήκη εγγράφων ταυτότητας στο Apple Wallet υπάρχει ήδη σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Arizona, Colorado, Georgia, Maryland, Hawaii και Ohio.

Δείτε επίσης: Το έπος της Apple Card συνεχίζεται με νέο εκδότη την JPMorgan;

Οφέλη της προσθήκης διπλώματος οδήγησης στο Apple Wallet

Ευκολία: Όταν οι χρήστες έχουν το δίπλωμα στο κινητό τους, δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως χάσουν ή ξεχάσουν την κάρτα τους. Επιπλέον, εξαλείφει την ταλαιπωρία της μεταφοράς πολλών καρτών και απλοποιεί τη διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητας.

Ασφάλεια: Χρησιμοποιώντας ασφαλείς μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, όπως το Face ID και το Touch ID, οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα προσωπικά τους στοιχεία προστατεύονται όταν παρουσιάζουν το ψηφιακό δίπλωμα.

Ανέπαφες αλληλεπιδράσεις: Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει έναν τρόπο παρουσίασης των εγγράφων χωρίς επαφή, μειώνοντας την πιθανή έκθεση σε μικρόβια.

Φιλικό προς το περιβάλλον: Η προθήκη των εγγράφων στο Apple Wallet ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της μείωσης της σπατάλης χαρτιού και της προώθησης της βιωσιμότητας. Εξαλείφοντας την ανάγκη για φυσικές κάρτες, αυτή η δυνατότητα συμβάλλει σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.

Πηγή: www.theverge.com