Η Apple ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των πρώτων δημόσιων beta εκδόσεων για τα iOS 18.1, iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1.

Αυτό, επιτρέπει σε μη προγραμματιστές να δοκιμάσουν το λογισμικό πριν από την επίσημη κυκλοφορία του τον Οκτώβριο.

Δείτε περισσότερα: Apple iOS 17: Το iPhone σας θα μπορεί να γίνει smart display!

Οι δημόσιοι beta δοκιμαστές που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα beta της Apple μπορούν να κατεβάσουν τις ενημερώσεις iOS 18.1, iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1 ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέγοντας την ενότητα Ενημέρωση λογισμικού και επιλέγοντας την επιλογή Δημόσια Beta.

Οι ενημερώσεις αυτές είναι οι πρώτες που περιλαμβάνουν δυνατότητες της Apple Intelligence. Αν και δεν έχουν προστεθεί όλες οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), η beta περιλαμβάνει Writing Tools, αλλαγές στο Siri, περιλήψεις και έξυπνες απαντήσεις. Για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της Apple Intelligence, απαιτείται ένα iPhone 15 Pro, iPhone 16 ή Mac ή iPad της σειράς M.

Τα Writing Tools είναι διαθέσιμα σε κάθε περίπτωση που μπορεί να επιλεγεί και να επεξεργαστεί κείμενο, επιτρέποντας ορθογραφικό έλεγχο, διόρθωση γραμματικής, επαναδιατύπωση του κειμένου σας με νέο τόνο και σύνοψη κειμένων.

Διαβάστε ακόμη: Apple iOS 17: Διαρροή μας δείχνει το νέο UI σε Health και Wallet

Το Siri έχει ανανεωθεί με ένα νέο σχεδιασμό που περιλαμβάνει μια διακριτική λάμψη γύρω από την οθόνη, ενώ η δυνατότητα Type to Siri σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μιλήσετε για να λάβετε απαντήσεις. Το Siri μπορεί να ακολουθήσει αν σκοντάψετε στα λόγια σας και διατηρεί το πλαίσιο μεταξύ των αιτημάτων.

Το Safari μπορεί να συνοψίζει άρθρα και έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία εστίασης που επισημαίνει μόνο τις σημαντικές ειδοποιήσεις.

Οι έξυπνες απαντήσεις είναι διαθέσιμες στα Μηνύματα και το Mail, με την εφαρμογή Mail να εμφανίζει μηνύματα προτεραιότητας που είναι ευαίσθητα στον χρόνο, τοποθετώντας τα στην κορυφή των εισερχομένων σας. Επίσης, η εφαρμογή Photos διαθέτει μια λειτουργία Memory Movie για τη δημιουργία slideshow με βάση περιγραφές κειμένου, καθώς και ένα εργαλείο Clean Up για την αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων από τις φωτογραφίες σας.

Διαβάστε ακόμη: iOS 18.1 Beta: Έρχεται το νέο AI Apple Clean Up

Πηγή: macrumors