Η Walt Disney Company φέρεται να διακόπτει τους δεσμούς της με την πλατφόρμα επικοινωνίας Slack. Η παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας προφανώς πήρε αυτή την απόφαση μετά από ένα σημαντικό χακάρισμα του Slack νωρίτερα αυτό το έτος που εξέθεσε πάνω από ένα terabyte ευαίσθητων εταιρικών πληροφοριών, εγείροντας ανησυχίες για τη στάση της Disney στον κυβερνοχώρο.

Δείτε επίσης: Slack: Εκπαιδεύει τα μοντέλα AI με τις συνομιλίες σας

Τον Ιούνιο, η ομάδα hacktivist “NullBulge” ανέλαβε την ευθύνη για την ενορχήστρωση της παραβίασης δεδομένων της Disney.

Σύμφωνα με το Status News, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά την κίνηση, ο Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της Disney, Hugh Johnston, επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα τμήματα του γίγαντα ψυχαγωγίας θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Slack αργότερα φέτος.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Hugh Johnston μοιράστηκε ένα email με τους υπαλλήλους την Τετάρτη, το οποίο έγραφε: «Θα ήθελα να μοιραστώ ότι η ανώτερη ηγεσία πήρε την απόφαση να απομακρυνθεί από τον Slack σε όλη την εταιρεία».

Ο Johnston είπε ότι ορισμένες «πιο περίπλοκες περιπτώσεις χρήσης» θα απαιτήσουν επιπλέον χρόνο για τη μετάβαση από το Slack, αλλά ότι ολόκληρη η μετάβαση από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα πρέπει να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι πολλές ομάδες της Disney έχουν ήδη ξεκινήσει τη μετάβαση σε άλλα βελτιωμένα εργαλεία συνεργασίας σε επίπεδο επιχείρησης, αν και οι ιδιαιτερότητες του νέου συστήματος παραμένουν ασαφείς.

Δείτε ακόμα: Το Slack λανσάρει AI δυνατότητες στα enterprise plans

Μερικοί από τους ανταγωνιστές του Slack, περιλαμβάνουν το Microsoft Teams, το Google Chat, το Webex Suite, το Workplace, το Mattermost, το RingEX, το Filestage και το Symphony.

Στις 12 Ιουλίου 2024, η ομάδα “NullBulge” έγραψε μια ανάρτηση στο Breachforums της αγοράς διαρροής δεδομένων, που ισχυριζόταν ότι παραβίασε λεπτομέρειες των επερχόμενων έργων της Disney, ακατέργαστες εικόνες και κώδικα, ορισμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης, σύνδεσμο προς εσωτερικά API και ιστοσελίδες και άλλα δεδομένα

. Τα δεδομένα κάλυψαν περισσότερα από 44 εκατομμύρια μηνύματα από το εργαλείο επικοινωνίας στο χώρο εργασίας Slack της Disney.

Η διαρροή φέρεται να περιείχε περιεχόμενο από συνομιλίες του Slack, όπως διάφορα αρχεία των εργαζομένων, στιγμιότυπα οθόνης, φωτογραφίες των κατοικίδιων των εργαζομένων και αριθμούς τηλεφώνου, μεταξύ άλλων στοιχείων που δημοσιεύτηκαν στο Slack.

Στην ανάρτησή τους στο ιστολόγιό τους, οι δράστες ανέφεραν ότι είχαν έναν πληροφοριοδότη στη Disney, έναν υπάλληλο που τους βοήθησε στη διαρροή κακόβουλων δεδομένων. Ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι αυτός ο συνεργάτης αρνήθηκε να τους παράσχει περισσότερα στοιχεία.

Δείτε επίσης: Η Salesforce ανακοινώνει το Slack AI με περιλήψεις μη αναγνωσμένων μηνυμάτων και πολλά άλλα

Το hacking συνήθως αναφέρεται στην πρακτική της αναζήτησης και εκμετάλλευσης αδυναμιών σε υπολογιστικά συστήματα ή δίκτυα. Παρόλο που συχνά συνδέεται με κακόβουλες ενέργειες, ο όρος έχει επίσης θετική διάσταση, καθώς υπάρχουν και οι λεγόμενοι “ethical hackers“. Αυτοί οι επαγγελματίες προσπαθούν να εντοπίσουν τα τρωτά σημεία των συστημάτων ώστε να ενισχύσουν την ασφάλειά τους και να προστατεύσουν ευαίσθητα δεδομένα. Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας έχει καταστήσει κρίσιμη τη σημασία του hacking στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: thecyberexpress