Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας προειδοποιεί ότι οι hackers Anonymous 64 που υποστηρίζονται από τον στρατό της Ταϊβάν, στοχεύουν άτομα και οργανισμούς στη χώρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η Κίνα προσπαθεί, στην πραγματικότητα, να διαταράξει τη ειρήνη πραγματοποιώντας κυβερνοεπιθέσεις αλλά και στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Κίνα, από την αρχή του 2024, οι hackers Anonymous 64 της Ταϊβάν προσπαθούν να ανεβάσουν και να μεταδώσουν “περιεχόμενο που δυσφημεί το πολιτικό σύστημα και τις κύριες πολιτικές της ηπειρωτικής χώρας“, σε ιστότοπους, υπαίθριες οθόνες και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δείτε επίσης: BingX: Hackers έκλεψαν πάνω από $ 40 εκατ. σε crypto

Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται συχνά για κακόβουλες επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο. Η Ταϊβάν έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι οι κινεζικές hacking ομάδες προσπαθούν να διαδώσουν παραπληροφόρηση ή να πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της.

Η Κίνα διεκδικεί την κυριαρχία της στην Ταϊβάν και έχει εντείνει τη στρατιωτική και πολιτική πίεση εναντίον της τα τελευταία πέντε χρόνια. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση της Ταϊβάν απορρίπτει τους ισχυρισμούς κυριαρχίας του Πεκίνου.

Η Διοίκηση Πληροφοριών, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Δυνάμεων του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε τώρα ότι οι κατηγορίες της Κίνας για κυβερνοεπιθέσεις από τους hackers Anonymous 64 ήταν αναληθείς.

Δείτε επίσης: Οι hackers Vanilla Tempest στοχεύουν οργανισμούς υγείας με το INC ransomware

Η τρέχουσα κατάσταση του εχθρού και οι απειλές στον κυβερνοχώρο είναι σοβαρές“, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. “Ο κινεζικός στρατός και οι δυνάμεις που συντονίζονται μαζί του συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αεροσκάφη, πλοία και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

για να παρενοχλήσουν την Ταϊβάν και είναι οι εμπνευστές της υπονόμευσης της περιφερειακής ειρήνης“.

Στην ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο WeChat, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Κίνας είπε ότι η έρευνά του για τη hacking ομάδα βρήκε ότι πολλοί από τους ιστότοπους στους οποίους οι hackers Anonymous 64 είχαν πρόσβαση ήταν ψεύτικοι ή δεν είχαν καθόλου κίνηση. Αναρτήσεις που έδειχναν ότι έχουν διεισδύσει σε πολλούς ιστότοπους πανεπιστημίων και μέσων ενημέρωσης είχαν υποστεί photoshop.

Υποστηρίζουμε ότι οι χρήστες του Διαδικτύου δεν πρέπει να πιστεύουν ή να διαδίδουν φήμες και να αναφέρουν αμέσως κυβερνοεπιθέσεις ή περιπτώσεις προπαγάνδας στις αρχές εθνικής ασφάλειας“, ανέφερε η ανάρτηση στο blog.

Δείτε επίσης: Οι Βορειοκορεάτες hackers UNC2970 μολύνουν εταιρείες ενέργειας με το MISTPEN malware

Οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε αυξημένη γεωπολιτική πίεση, η οποία εκδηλώνεται και στην ψηφιακή σφαίρα. Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει εργαλείο πολιτικού κέρδους και έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις υποτιθέμενης κυβερνοκατασκοπείας και απόπειρες δολιοφθοράς.

Δεδομένου του τρέχοντος κλίματος, οι Κινέζοι αξιωματούχοι προτρέπουν τους οργανισμούς σε διάφορες βιομηχανίες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση έναντι πιθανών απειλών στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από την Ταϊβάν.

Πηγή: www.reuters.com