Η Warner Bros Discovery συνεργάζεται με την Google για την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη streaming πλατφόρμα Max, με στόχο τη δημιουργία αυτόματων υποτίτλων.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι εργάζονται για την ανύψωση της ακρίβειας των υποτίτλων του Max μέσω ενός νέου εργαλείου, εσωτερικά γνωστού ως “caption AI”.

Αυτή η τεχνολογία, η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα ανάπτυξης Vertex AI της Google για προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να μετατρέπει αυτόματα το περιεχόμενο βίντεο σε κείμενο. Αρχικά, θα εφαρμοστεί σε προγράμματα χωρίς σενάριο στο Max, σε αντίθεση με σεναριακές εκπομπές και ταινίες όπου ο διάλογος είναι ήδη διαθέσιμος.

Διαβάστε περισσότερα: Το streaming πακέτο “Disney Plus, Hulu και Max” έφτασε στις ΗΠΑ

Το νέο εργαλείο έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος δημιουργίας υποτίτλων έως και 50%, ενώ η παραγωγή νέων λεζάντων μπορεί να απαιτεί έως και 80% λιγότερο χρόνο χάρη στην τεχνολογία AI της Google, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Warner Bros. Discovery και της Google.

Η Avi Saxena, διευθύνουσα σύμβουλος τεχνολογίας της Warner Bros. Discovery για άμεση εξυπηρέτηση των καταναλωτών, τόνισε σε δήλωσή της τη σημασία της παροχής υψηλής ποιότητας υποτίτλων για την εταιρεία.

Η συνεργασία της Warner Bros. Discovery με το Google

Cloud για τη χρήση του Vertex AI έχει επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας υποτίτλων, ενώ έχει βελτιώσει την αποδοτικότητα και έχει μειώσει τα κόστη. Ο CEO του Google Cloud, Thomas Kurian, τόνισε ότι η AI μπορεί να μεταμορφώσει τις διαδικασίες στην βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Δείτε επίσης: Ποια παιχνίδια έρχονται στο PlayStation Plus τον Σεπτέμβριο;

Η πλατφόρμα Max προσφέρει δημοφιλείς σειρές και ταινίες, με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για την αυτοματοποίηση δαπανηρών διαδικασιών, προκαλώντας ανησυχίες για πιθανές θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να χαθούν. Ο Rob Minkoff, σκηνοθέτης του “The Lion King”, ανέφερε ότι το AI μπορεί να εκδημοκρατίσει τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου, οδηγώντας σε περισσότερη καινοτομία.

Η Warner Bros. Discovery και η Google εργάζονται σε τεχνολογία που θα μπορούσε να αυτοματοποιήσει τη δημιουργία υποτίτλων, αλλά θα παραμείνει η ανάγκη για χειροκίνητους μεταγραφείς για τον έλεγχο της ακρίβειας.

Πηγή: cnbc