Η Kia ορίζει την 15η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία που τα ηλεκτρικά της οχήματα θα έχουν πρόσβαση σε «περισσότερους από 16.500» Tesla Superchargers. Η Kia θα παρέχει δωρεάν προσαρμογείς NACS σε άτομα που έλαβαν το EV9 ή το EV6 τους μετά τις 4 Σεπτεμβρίου 2024, αλλά όλοι οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Δείτε επίσης: Οι πωλήσεις της Kia στην Κίνα αυξάνονται χάρη στο EV5

Οι δωρεάν προσαρμογείς θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες στις αρχές του 2025, ενώ οι σημερινοί ιδιοκτήτες μπορούν να αγοράσουν τον προσαρμογέα σε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Kia “σε μεταγενέστερη ημερομηνία“. Η GM ανακοίνωσε με παρόμοιο τρόπο την περασμένη εβδομάδα ότι οι πελάτες EV της θα έπρεπε να πληρώσουν 225 $ για τον προσαρμογέα NACS για να προσθέσει πρόσβαση στους Tesla Superchargers.

Δείτε ακόμα: ΗΠΑ: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Kia αυξάνονται συνεχώς

Εν αναμονή των μελλοντικών μοντέλων Kia EV με εγγενείς υποδοχές Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία θα πουλήσει επίσης σύντομα προσαρμογείς προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε τα οχήματα να μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν φορτιστές DC με βάση το CCS και φορτιστές AC επιπέδου 2. Και στις αρχές του 2025, η Kia θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού, ώστε οι πελάτες

να μπορούν να πληρώνουν και να χρεώνουν μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο.

Η Kia και η αδελφή της εταιρεία Hyundai ήταν από τις τελευταίες αυτοκινητοβιομηχανίες που ανακοίνωσαν ότι θα υιοθετήσουν το NACS της Tesla. Μέχρι στιγμής, η Ford, η Rivian και η GM είναι οι μόνες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ήδη ενεργοποιήσει την πρόσβαση στο Tesla Supercharger.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η Porsche συνεργάζεται με το δίκτυο φόρτισης EV της ChargePoint

Το δίκτυο Supercharger της Tesla χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά για το οικοσύστημα ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, παρέχοντας δυνατότητες γρήγορης φόρτισης που μειώνουν σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για να επαναφορτιστεί ένα όχημα. Αυτοί οι σταθμοί βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία για να διευκολύνουν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και συνήθως βρίσκονται κοντά σε ανέσεις όπως εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, επιτρέποντας στους οδηγούς να επαναφορτίζουν τα οχήματά τους ενώ κάνουν ένα διάλειμμα. Οι Superchargers μπορούν να προσθέσουν αυτονομία έως και 200 ​​μίλια σε μόλις 15 λεπτά, αξιοποιώντας την τεχνολογία φόρτισης υψηλής ταχύτητας που ξεπερνά τα τυπικά συστήματα φόρτισης στο σπίτι. Αυτή η ευκολία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων, καθιστώντας ευκολότερο από ποτέ για τους οδηγούς τη μετάβαση από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που κινούνται με καύσιμο σε πιο βιώσιμες επιλογές.

Πηγή: theverge