Η Hyundai Mobis έχει γίνει ο πρώτος προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Ασία που αποκτά πιστοποίηση κυβερνοασφάλειας από την ENX Association.

Σύμφωνα με την εταιρεία, που ανήκει στην Hyundai Motor Group, η εκδήλωση παρουσίασης της πιστοποίησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ερευνητικό κέντρο τεχνολογίας στο Yongin της επαρχίας Gyeonggi, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε επίσης: IGEL: Λανσάρει νέα υπηρεσία για άμεση ανάκαμψη από κυβερνοεπιθέσεις

Η ENX Association περιλαμβάνει κορυφαίες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW, η Bosch, η Daimler και η Volkswagen.

Η κυβερνοασφάλεια στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ως στόχο την προστασία των συστημάτων και των δικτύων οχημάτων μέσω αξιόπιστων τεχνολογιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφοροι κίνδυνοι, όπως οι εξωτερικές επιθέσεις και η διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Hyundai Mobis, η πιστοποίηση κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώνει ότι τα κύρια προϊόντα που αναπτύσσει και παράγει ο κορεάτης κατασκευαστής ανταλλακτικών συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την κυβερνοασφάλεια στα αυτοκίνητα, ενώ έχει θεσπίσει τις απαραίτητες επιχειρηματικές διαδικασίες και συστήματα.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Οι Κινέζοι hackers Salt Typhoon παραβίασαν παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου

Αυτή η πιστοποίηση καλύπτει διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της αξιολόγησης, της ποιότητας και της παραγωγής προϊόντων, καθώς και της διαχείρισης μετά την παραγωγή.

Η Hyundai Mobis ίδρυσε το 2020 έναν ειδικό οργανισμό για την κυβερνοασφάλεια, επικεντρωμένη στην προώθηση ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η σημασία της κυβερνοασφάλειας έχει αυξηθεί καθώς το ποσοστό software και προσωπικών πληροφοριών σε οχήματα συνεχώς αυξάνεται.

Δείτε περισσότερα: ΗΠΑ: Οι Κινέζοι hackers Salt Typhoon παραβίασαν παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου

«Στη μελλοντική αυτοκινητοβιομηχανία, συχνά αποκαλούμενη smartphone on wheels’, η σημασία της κυβερνοασφάλειας αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο», δήλωσε ο Cheon Jae-seung, επικεφαλής του Future Technology Convergence Institute της Hyundai Mobis. «Θα ενισχύσουμε τις ικανότητές μας για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στους κανονισμούς και τα πρότυπα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες περιοχές».

Πηγή: koreaherald