Πολλοί Ιρανοί υπήκοοι έχουν κατηγορηθεί για εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με τη hacking επίθεση της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου Donald Trump το 2024.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε το κατηγορητήριο και αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι το κλεμμένο υλικό κοινοποιήθηκε και σε άτομα που συνδέονται με την εκστρατεία επανεκλογής του Biden, χωρίς στοιχεία για τη συμμετοχή τους στα ιρανικά μηνύματα.

Διαβάστε σχετικά: Χάκερς κρύβουν Malware σε πλαστά «διαγραμμένα αρχεία Diddy»

Η κυβερνοεπίθεση είχε στόχο την εκστρατεία του Donald Trump νωρίτερα φέτος, με τους χάκερς να κλέβουν υλικό και να το διακινούν σε μέσα ενημέρωσης και στην πρώην εκστρατεία του Biden, προσπαθώντας να επηρεάσουν τις εκλογές του 2024. Ο Donald Trump αναγνώρισε τη hacking επίθεση και κατηγόρησε το ιρανικό καθεστώς.

Οι αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του FBI

και της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας, επιβεβαίωσαν την εμπλοκή του Ιράν, το οποίο επιχείρησε επίσης να εισβάλει στους λογαριασμούς email της εκστρατείας του Biden.

Δείτε περισσότερα: Cloudflare: Προειδοποιεί για συμμορία hacking που στοχεύει την Ασία

Ο Matthew Olsen, επικεφαλής του Τμήματος Εθνικής Ασφάλειας του DOJ, δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Ιράν είναι πιο επιθετικές φέτος, καθώς πιστεύει ότι οι εκλογές θα επηρεάσουν τα εθνικά του συμφέροντα. Επιπλέον, ο Donald Trump ενημερώθηκε για «πραγματικές και συγκεκριμένες απειλές» από το Ιράν κατά της ζωής του, με στόχο να προκαλέσουν αστάθεια στις ΗΠΑ, αν και ορισμένες από αυτές τις προσπάθειες έχουν αποτύχει ήδη.

Πηγή: timesofindia