Η Microsoft κυκλοφόρησε την αθροιστική ενημέρωση προεπισκόπησης KB5043145 για το Σεπτέμβριο του 2024 για τα Windows 11 23H2 και 22H2, με 13 βελτιώσεις και επιδιορθώσεις για πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων λειτουργίας του Edge και του task manager.

Δείτε επίσης: Η Microsoft παραδέχεται ότι απέτυχε στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Το KB5043145 είναι μια μηνιαία προαιρετική ενημέρωση που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους διαχειριστές των Windows 11 να δοκιμάζουν διορθώσεις σφαλμάτων, νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που θα διατεθούν σε όλους τους πελάτες με την έκδοση του Patch Tuesday Οκτωβρίου 2024.

Η ενημέρωση προεπισκόπησης προσθέτει έναν νέο τρόπο κοινής χρήσης τοπικών αρχείων απευθείας από αποτελέσματα, που θα εμφανίζονται στη γραμμή εργασιών κατά την αναζήτηση χρησιμοποιώντας το πλαίσιο Αναζήτηση.

Αφαιρεί επίσης το πλαίσιο αναζήτησης από το παράθυρο Κοινή χρήση των Windows και μετακινεί την επιλογή “Έξοδος” στη διαχείριση λογαριασμού κατά το άνοιγμα του μενού “Έναρξη“. Ξεκινώντας με αυτήν την έκδοση, μπορείτε να βρείτε τη λίστα των χρηστών του συστήματος και να μεταβείτε σε έναν από αυτούς κάνοντας κλικ στο στοιχείο ελέγχου τριών τελειών.

Το KB5043145 για τα Windows 11, διορθώνει επίσης πολλά ζητήματα παγώματος, συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο ο Microsoft Edge σταματά να ανταποκρίνεται όταν χρησιμοποιεί τη λειτουργία IE και ένα άλλο που προκαλεί τη διακοπή της απόκρισης του διαχειριστή εργασιών όταν αλλάζει ένα θέμα υψηλής αντίθεσης σε ένα τυπικό θέμα.

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση προεπισκόπησης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Windows Update και κάντε κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις“. Εφόσον πρόκειται για προαιρετική ενημέρωση, θα σας ζητηθεί να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “Λήψη και εγκατάσταση“.

Δείτε ακόμα: Η Google κατηγορεί τη Microsoft για αντιμονοπωλιακές πρακτικές

Μπορείτε επίσης να κάνετε μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση του KB5043145 για τα Windows 11 από το Microsoft Update Catalog

. Μόλις εγκατασταθεί, αυτή η έκδοση προεπισκόπησης θα ενημερώσει τα συστήματα Windows 11 22H2 και 23H2 σε εκδόσεις 22621.4249 και 22631.4249.

Η ενημέρωση προεπισκόπησης KB5043145 για τα Windows 11 αυτού του μήνα, συνοδεύεται επίσης από πρόσθετες διορθώσεις και βελτιώσεις. Μερικές από τις πιο σημαντικές που αναφέρονται παρακάτω:

[Προστασία ταυτότητας Windows] Οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να εισάγουν τα διαπιστευτήριά τους περισσότερες από μία φορές για το Outlook ή άλλη κρυπτογραφημένη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένας χρήστης θα κληθεί για το PIN του μόνο μία φορά.
[Συνδρομή Copilot Pro] Νέο! Μπορείτε πλέον να διαχειριστείτε τη συνδρομή σας στο Copilot Pro στις Ρυθμίσεις. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Λογαριασμοί.
[Outlook και άλλες κρυπτογραφημένες εφαρμογές email] Αυτό το ζήτημα ζητά το PIN σας κάθε φορά που ανοίγετε ένα κρυπτογραφημένο email.
[Microsoft Defender for Endpoint] Τα αρχεία των φακέλων εργασίας αποτυγχάνουν να συγχρονιστούν όταν το Defender for Endpoint είναι ενεργοποιημένο.

Δείτε επίσης: Microsoft: Λανσάρει Windows εφαρμογή για iPhone, Mac & Android

Η εταιρεία υπενθύμισε επίσης στους πελάτες ότι οι εκδόσεις Home και Pro των Windows 11 22H2 θα φτάσουν στο τέλος της υπηρεσίας και θα σταματήσουν να λαμβάνουν μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας και προεπισκόπησης μετά τις 8 Οκτωβρίου 2024. Ωστόσο, η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις εκδόσεις Enterprise και Education ακόμη και μετά τον Οκτώβριο.

Πηγή: bleepingcomputer