Το WhatsApp, μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, εισάγει συχνά νέες δυνατότητες και ενημερώσεις. Δεδομένου ότι ο κύριος σκοπός του WhatsApp είναι να σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα, είναι ωραίο να βλέπουμε ότι δεν εστιάζονται όλες οι νέες δυνατότητες στην τεχνητή νοημοσύνη όπως αυτή η επερχόμενη προσθήκη για την εύρεση ημιτελών μηνυμάτων.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp προσθέτει εφέ κάμερας εντός της εφαρμογής

Χάρη στην πρόσφατη ενημέρωση WhatsApp beta για Android, που είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play Store, ανακαλύφθηκε ότι το WhatsApp πειραματίζεται με μια λειτουργία πρόχειρου μηνύματος για τη λίστα συνομιλιών. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ίδια δυνατότητα εμφανίστηκε επίσης στο iOS, υποδεικνύοντας ότι και τα δύο λειτουργικά συστήματα πρόκειται να αποκτήσουν αυτήν την εύχρηστη προσθήκη.

Ορισμένοι δοκιμαστές beta έχουν ήδη πάρει μια γεύση από τη νέα δυνατότητα που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα πρόχειρα μηνύματά τους απευθείας από τη λίστα συνομιλιών. Αυτή η ενημέρωση WhatsApp εξαλείφει την ταλαιπωρία του ανοίγματος κάθε συνομιλίας για να δείτε εάν υπάρχουν ημιτελή μηνύματα. Εάν είναι διαθέσιμο σε εσάς, θα εντοπίσετε μια πρόχειρη ετικέτα δίπλα στο μήνυμα συνομιλίας που υποδεικνύει ότι κάτι έχει μείνει ημιτελές.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Θα επιτρέψει προστασία από spam μηνύματα

Βασικά, με τη νέα ετικέτα πρόχειρου του WhatsApp, κάθε συνομιλία που έχει ένα ημιτελές μήνυμα θα επισημαίνεται καθαρά στη λίστα συνομιλιών, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολο για τους χρήστες να τις εντοπίσουν. Αν και αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε μια επιλεγμένη ομάδα δοκιμαστών beta, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο ευρύτερο κοινό σύντομα.

Δείτε επίσης: Η Meta διορθώνει ελάττωμα απορρήτου στο «View Once» του WhatsApp

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή ενημέρωση, θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για τους χρήστες, ειδικά για όσους είναι λίγο ξεχασιάρηδες. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές άρχισα να γράφω ένα μήνυμα γενεθλίων, με παραπλάνησαν και μετά ανακάλυψα μέρες ή ακόμα και εβδομάδες αργότερα ότι δεν πάτησα ποτέ αποστολή και εξακολουθεί να είναι απλώς ένα προσχέδιο. Έτσι, αν είστε κάτι σαν εμένα, σίγουρα θα εκτιμήσετε αυτό το εύχρηστο νέο χαρακτηριστικό.

Πηγή: phonearena