Η Apple ετοιμάζεται να ακολουθήσει μια νέα κατεύθυνση στον τομέα του smart home, ξεκινώντας με μια έξυπνη οικιακή οθόνη που ενδέχεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του Power On, η οθόνη θα λειτουργεί με ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το homeOS, το οποίο βασίζεται στο tvOS της Apple TV — παρόμοιο με το λογισμικό που τροφοδοτεί τα HomePods.

Διαβάστε σχετικά: Πώς να δημιουργήσετε ένα Smart Home με Raspberry Pi

Ο Gurman αναφέρει ότι η οθόνη θα υποστηρίζει εφαρμογές της Apple όπως το Ημερολόγιο, τις Σημειώσεις και το Home, ενώ η εταιρεία έχει δοκιμάσει πρωτότυπα με μαγνήτες για την τοποθέτηση της συσκευής σε τοίχο. Επίσης, θα ενσωματώνει το Apple Intelligence, κάτι που αυτή τη στιγμή λείπει από τα HomePods.

Οι φήμες σχετικά με μια τέτοια συσκευή κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό, με προτάσεις που κυμαίνονται από ένα HomePod με οθόνη έως μια οθόνη συνδεδεμένη σε έναν ρομποτικό βραχίονα που μπορεί να περιστρέφεται κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Ωστόσο, τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτήν την κατεύθυνση φαίνονται πιο πειστικά τελευταία.

Μια άλλη πρόσφατη φήμη υποδεικνύει ότι μια συσκευή “HomeAccessory” θα κυκλοφορήσει σύντομα με τετράγωνο σχήμα και ότι οι χρήστες μπορεί να μπορούν να την ελέγχουν με χειρονομίες από μακριά, όπως ανέφερε το 9to5Mac νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η MacRumors έχει επίσης αναφέρει προφανείς αναφορές κώδικα που σχετίζονται με τη συσκευή και το homeOS.

Δείτε ακόμη: Η Samsung Ανακοινώνει τα Νέα Μοντέλα Monitor για το 2024

Μια τέτοιου είδους οθόνη φαίνεται πιο ρεαλιστική από την ιδέα της Apple για ρομποτική οθόνη. Επιπλέον, μπορεί να είναι πιο προσιτή σε τιμή σε σύγκριση με τη χρήση ενός iPad ως αποκλειστικού smart home ελεγκτή. Θα μάθουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει – κάτι που απ’ότι φαίνεται δεν θα καθυστερήσει.

Πηγή: theverge