Η Raspberry Pi και η Sony ανέπτυξαν ένα Raspberry Pi AI Camera module, που είναι διαθέσιμο στην αγορά για 70 $. Έρχεται με ενσωματωμένη δυνατότητα για επεξεργασία μέσω AI, που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες Raspberry Ρi να αναπτύξουν “AI λύσεις αιχμής που επεξεργάζονται visual data“.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα Smart Home με Raspberry Ρi

Η νέα κάμερα ταιριάζει με τα γενικά σχέδια της Raspberry Pi να προσφέρει chips και add-ons για προγραμματιστές εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει αρκετά camera modules (χωρίς AI) από το 2013. “Η επεξεργασία εικόνας που βασίζεται σε AI αποτελεί ελκυστικό εργαλείο για προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο“, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Raspberry Ρi, Eben Upton, σε ένα δελτίο τύπου. “Ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούν να επιτύχουν τα μέλη της κοινότητάς μας χρησιμοποιώντας τη δύναμη του Raspberry Pi AI Camera“.

Δείτε επίσης: Το πρώτο iPhone με 12GB RAM και τριπλή κάμερα 48MP

Η κάμερα AI είναι συμβατή με όλα τα Raspberry Pi single-board computers και συνδυάζει το RP2040 microcontroller chip της εταιρείας με τον αισθητήρα εικόνας IMX500 της Sony (που χειρίζεται την επεξεργασία AI). Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζονται πρόσθετα στοιχεία όπως accelerators ή GPU.

Η κάμερα Raspberry Pi AI 12,3 megapixel μπορεί να τραβήξει βίντεο 10 fps στα 4056 x 3040 ή 40 fps στα 2028 x 1520. Έχει επίσης χειροκίνητη ρύθμιση εστίασης. Όσον αφορά στο μέγεθος της κάμερας, είναι παρόμοιο με το Camera Module 3 που κυκλοφόρησε πέρυσι από τη Raspberry Ρi.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp προσθέτει εφέ κάμερας εντός της εφαρμογής

Συνολικά, το Raspberry Pi AI Camera module προσφέρει μια οικονομικά προσιτή και φιλική προς το χρήστη λύση για την ενσωμάτωση δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης αιχμής σε projects. Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Raspberry Pi και της Sony διευκολύνει τους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να χαλάσουν πολλά χρήματα. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη πιο καινοτόμες χρήσεις για αυτή την κάμερα.  Μείνετε συντονισμένοι για πιο συναρπαστικές εξελίξεις από την Raspberry Ρi και τη Sony στον κόσμο του AI!

Πηγή: www.theverge.com