Η Razer λανσάρει το Freyja gaming μαξιλάρι, που μπορείτε να τοποθετήσετε στην καρέκλα σας για μια πιο συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού.

Το μαξιλάρι κοστίζει 299,99 $ (~357€) και είναι διαθέσιμο προς αγορά.

Το Freyja επεκτείνει την αίσθηση της δόνησης που λαμβάνετε από τα χειριστήρια παιχνιδιών. Αντί να περιορίζεται μόνο στα χέρια σας, το Freyja διαθέτει πολλαπλά πάνελ που δονείται πίσω και κάτω από εσάς, ενισχύοντας την εμπειρία του παιχνιδιού σύμφωνα με ό,τι εκτυλίσσεται στο παιχνίδι.

Διαβάστε σχετικά: Πέντε νέα παιχνίδια στο Steam που ίσως δεν προσέξατε!

Η Razer αναφέρει ότι η ανατροφοδότηση του μαξιλαριού προέρχεται από «απτικά πολλαπλών κατευθύνσεων που τροφοδοτούνται από έξι προηγμένους απτικούς ενεργοποιητές κινητήρα». Συνδέεται μέσω Bluetooth ή μέσω της ασύρματης τεχνολογίας HyperSpeed της Razer.

Η δόνηση θα μεταφέρεται συχνά από τον ήχο, είτε παίζετε ένα παιχνίδι, ακούτε μουσική ή παρακολουθείτε ταινίες. Η Razer έχει αναφέρει παιχνίδια όπως το Final Fantasy 16, Silent Hill 2 και Stalker 2 ως παραδείγματα που ενσωματώνουν την τεχνολογία Razer Sensa HD που τροφοδοτεί τα απτικά εφέ.

Η Razer παρουσίασε μια έκδοση «Project Esther» του Freyja στην CES, όπου η δόνηση εντυπωσίασε τον Sean Hollister του The Verge κατά τη διάρκεια ενός demo. Εκείνη την εποχή, δεν ήταν σαφές αν το προϊόν θα κυκλοφορούσε τελικά, αλλά τώρα είναι πραγματικότητα.

Δείτε περισσότερα: Η Merge Games κλείνει μετά από 15 χρόνια

Επιπλέον, η εταιρεία λανσάρισε και το Kraken V4 Pro, μια νέα έκδοση των ακουστικών Kraken V4 που προσφέρουν απτική ανατροφοδότηση. Όπως και το μαξιλάρι, το V4 Pro χρησιμοποιεί την τεχνολογία Razer HyperSpeed και Bluetooth, καθώς και ενσύρματες συνδέσεις USB ή 3,5 mm.

Το V4 Pro συνοδεύεται από ένα μικρό κουτί, το OLED Control Hub, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη δόνηση, να επιλέξετε την είσοδό σας ή να ρυθμίσετε τα εφέ (τα ακουστικά διαθέτουν RGB φώτα). Το Razer V4 Pro κοστίζει 399,99 $ (449,99 €) και οι πρώτες παραγγελίες για το Freyja και το V4 Pro αναμένεται να ξεκινήσουν στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: SteelSeries: Κυκλοφορεί gaming ακουστικά για Xbox, PlayStation ή PC

Πηγή: theverge