Το Starfield κυκλοφόρησε την πρώτη του επέκταση μετά την εκτόξευσή του, το Shattered Space.

Το premium DLC εισάγει μια πληθώρα νέου περιεχομένου σε ένα παιχνίδι που λάμβανε οριακές ενημερώσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του. Η τελευταία σημαντική ενημέρωση στο Starfield πρόσθεσε οχήματα με δυνατότητα οδήγησης για εξερεύνηση πλανητών μαζί με μερικές νέες αποστολές. Συγκριτικά με αυτό, το Shattered Space μοιάζει σαν ένα εντελώς νέο παιχνίδι, καθώς υπάρχουν πολλά φρέσκα κομμάτια περιεχομένου για εξερεύνηση.

Διαβάστε σχετικά: Πέντε νέα παιχνίδια στο Steam που ίσως δεν προσέξατε!

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μια ολοκληρωμένη λίστα με οτιδήποτε νέο έρχεται στο Shattered Space DLC του Starfield.

House Va’Ruun Questline

Το κύριο αξιοθέατο στο Shattered Space DLC είναι η ιστορική επέκταση που επικεντρώνεται στο House Va’Ruun. Αυτή η περιοχή, που παρέμεινε αναξιοποίητη στο βασικό παιχνίδι του Starfield, απαντά σε πολλές ερωτήσεις που έθεσαν οι παίκτες για τη φατρία. Η νέα γραμμή αποστολών διαδραματίζεται κυρίως στον Va’ruun’kai, ένα φεγγάρι του Kavnyk I, όπου οι παίκτες εξερευνούν την ιερή πόλη Dazra και άλλες τοποθεσίες.

Ο Va’ruun’kai είναι ο μόνος νέος πλανήτης στο Shattered Space, αλλά προσφέρει αρκετό βάθος για να κρατήσει το ενδιαφέρον στη γραμμή αποστολής. Η Bethesda δήλωσε ότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι χειροποίητος, με πάνω από 50 τοποθεσίες προς ανακάλυψη και ευκολότερη πλοήγηση χάρη στον οδηγό οχήματος REV-8

.

Ο κύριος στόχος των παικτών στη γραμμή αναζήτησης House Va’Ruun είναι να ανασυνθέσουν το παρελθόν της φατρίας και να καθορίσουν τη μοίρα της. Υπάρχουν πολλές μίνι φατρίες για αλληλεπίδραση καθώς και η δυνατότητα να μάθουν για τον θεό της φατρίας, το Μεγάλο Φίδι. Οι παίκτες θα ανακαλύψουν παραδόσεις, θα κάνουν επιλογές και θα αναλάβουν αναζητήσεις.

Παράπλευρες αποστολές στο Va’ruun’kai

Όπως αναμενόταν, υπάρχουν πολλές μικρότερες δευτερεύουσες αποστολές που μπορείτε να αποδεχτείτε και να ολοκληρώσετε στον νέο πλανήτη Va’ruun’kai. Αυτές βρίσκονται στην κύρια πόλη του Dazra και σε άλλες τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη.

Μια από τις πρώτες δευτερεύουσες αποστολές είναι “The Duel”, όπου εμπλέκεστε σε μια διαμάχη μεταξύ αδερφών που θέλουν να σκοτωθούν για τις στάχτες της μητέρας τους. Σας δίνεται μια πλευρά να διαλέξετε, αλλά μπορείτε επίσης να επηρεάσετε το αποτέλεσμα με τις επιλογές σας. Ορισμένες δευτερεύουσες αποστολές στο Shattered Space είναι μικρές, ενώ άλλες είναι μεγαλύτερες και μπορούν να επεκτείνουν σημαντικά τον χρόνο παιχνιδιού σας.

Δείτε ακόμη: Το PlayStation Network είναι εκτός λειτουργίας παγκοσμίως

Νέοι εχθροί και βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη

Στον πλανήτη Va’ruun’kai, θα ανακαλύψετε έναν νέο τύπο εχθρού, τους Phantoms. Αυτοί οι μπλε, ημιδιαφανείς εχθροί είναι εξαιρετικά επιθετικοί και σας επιτίθενται με ταχύτητα, προκαλώντας μεγάλη ζημιά, εκτός αν έχετε ρυθμίσει τη δυσκολία σας στη χαμηλότερη ρύθμιση. Η αυξημένη επιθετικότητα των Phantoms οφείλεται στις προσπάθειες της Bethesda να βελτιώσει την τεχνητή νοημοσύνη του εχθρού, καθώς κάποιοι από αυτούς στήνουν ενέδρες όταν μπαίνετε σε δωμάτιο ή τοποθεσία.

Επιπλέον, υπάρχει ένας νέος εχθρός mini-boss που ονομάζεται Vortex Horror. Σκεφτείτε τον στο ίδιο επίπεδο με τους Deathclaws από το Fallout ή τους Dragons από το Skyrim. Τα Vortex Horrors είναι σπάνια στο Va’ruun’kai, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για πρόκληση αν τα συναντήσετε. Μπορεί να εξαντλήσουν τα πυρομαχικά και τα φάρμακά σας, ειδικά αν είστε παίκτης χαμηλού επιπέδου.

Νέα όπλα, πανοπλίες και αντικείμενα

Με μια νέα πόλη για εξερεύνηση και εχθρούς προς νίκη, μπορείτε να ανανεώσετε το απόθεμά σας με μια ποικιλία νέων αντικειμένων στο Starfield. Αυτό περιλαμβάνει όπλα και πανοπλίες ειδικά σχεδιασμένα για το House Va’Ruun, ορισμένα από τα οποία μπορείτε να βρείτε σε νεκρούς Phantoms ή σε σεντούκια στο The Oracle και στο Dazra.

Διαβάστε περισσότερα: Η Samsung κατηγορείται ότι παρεμπόδισε τις λήψεις Fortnite

Ωστόσο, οι νέοι εξοπλισμοί μπορούν επίσης να αποκτηθούν σε διάφορα καταστήματα στο Dazra ή μέσω αποστολών. Αν και δεν έχουμε ακόμα μια πλήρη λίστα με όλα τα νέα όπλα και αντικείμενα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα προσθέσετε φρέσκο εξοπλισμό στο απόθεμά σας. Είναι προτιμότερο να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του Va’ruun’kai και να αναζητήσετε όλους τους εχθρούς για μια ευκαιρία να ανακαλύψετε νέα αντικείμενα.

Πηγή: gamespot