Στην κεντρική ομιλία του Unreal Fest 2024, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει πλέον αποκαταστήσει τη χρηματοοικονομική της υγεία, ξεπερνώντας τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

Αυτή η θετική εξέλιξη προέρχεται από μήνες επιτυχίας για το Fortnite, το οποίο κατέγραψε ρεκόρ 110 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών μηνιαίως. Επιπλέον, το Epic Games Store παρουσίασε σημαντική αύξηση στα έσοδά του, φτάνοντας τα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Διαβάστε επίσης: Fortnite – χρονικά όρια: Οι γονείς θα ορίζουν πόση ώρα θα παίξει το παιδί

Ωστόσο, το ταξίδι προς την οικονομική σταθερότητα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πέρυσι, η Epic Games προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, επηρεάζοντας σχεδόν 1000 εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπισε νομικές προκλήσεις από μεγάλες εταιρείες όπως η FTC, η Apple και η Google, γεγονός που επιβάρυνε τα έξοδά της με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Παρά αυτές τις προκλήσεις, η επιστροφή του Fortnite με το γεγονός «επιστροφή στο OG» βοήθησε στην προσέλκυση νέων παικτών.

Ο Tim Sweeney επισήμανε ότι ο τελευταίος χρόνος ήταν γεμάτος ανακατασκευές και βελτιώσεις, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την τρέχουσα κατάσταση της Epic Games.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Αναγνωρίζοντας την καινοτομία και τη μοναδικότητα της εταιρείας, υπογράμμισε τη σημασία του Unreal Engine, το οποίο έχει επαναστατήσει τον τρόπο που αναπτύσσονται τα παιχνίδια, καθώς και των πρωτοβουλιών του Epic Games Store, που προσφέρουν μια νέα πλατφόρμα για δημιουργούς και παίκτες.

Δείτε περισσότερα: Προγραμματιστές γιορτάζουν τις δημιουργίες τους στο ROC Game Fest

Αυτές οι καινοτομίες όχι μόνο προάγουν τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία αλλά συμβάλλουν και στην επιτυχία της βιομηχανίας παιχνιδιών συνολικά, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους χρήστες και ευκαιρίες για τους προγραμματιστές.

Πηγή: insider-gaming