Η Rivian ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει λιγότερα ηλεκτρικά οχήματα φέτος, σε σχέση με το 2023, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ανταλλακτικών.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων λέει ότι αναμένει παραγωγή 47.000-49.000 οχημάτων φέτος, ενώ αρχικά είχε προβλέψει παραγωγή 57.000 αυτοκινήτων. Πέρυσι, είχαν παραχθεί 57.232 οχήματα και είχαν πωληθεί 50.122.

Δείτε επίσης: Η Segway ανακοινώνει το νέο ηλεκτρικό σκούτερ ZT3 Pro

Η Rivian εξήγησε ότι ο αντίκτυπος της έλλειψης ανταλλακτικών «ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έγινε πιο οξύς τις τελευταίες εβδομάδες και συνεχίζεται».

Η Rivian είπε ότι παρήγαγε 13.157 οχήματα κατά το τρίτο τρίμηνο και παρέδωσε 10.018 την ίδια περίοδο. Η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να μετριάσει αυτές τις διαταραχές και να διασφαλίσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση των καταναλωτών, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και την καινοτομία για την οποία είναι γνωστή η επωνυμία της.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Πολλά μοντέλα ξεπερνούν τις 5.000 πωλήσεις

Η μειωμένη παραγωγή της Rivian δείχνει για άλλη μια φορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να μιλάμε για έλλειψη εξαρτημάτων, αλλά γενικά οι συνολικές πωλήσεις EV είναι πιο λίγες σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Οι πελάτες επιλέγουν κυρίως υβριδικά αντί για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Volvo

ανακοίνωσε λίγο καιρό πριν πως έχει εγκαταλείψει τον στόχο της να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. Αυτή τη στιγμή, ο κλάδος αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στη ζήτηση, σε κάποιες μεγάλες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Rivian σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα χαμηλότερου κόστους μοντέλο R2 το 2026, ακολουθούμενο από ένα ακόμη πιο προσιτό όχημα R3. Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δημιούργησε πρόσφατα μια κοινοπραξία με τη Volkswagen, που θα δώσει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόσβαση στο λογισμικό και την πλατφόρμα EV. Σε αντάλλαγμα, η VW θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Rivian.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi έπιασε φωτιά στο δρόμο

Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις παραγωγής, η Rivian παραμένει αποφασισμένη να υλοποιήσει την υπόσχεσή της να φέρει επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Έτσι, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η εταιρεία θα ξεπεράσει αυτές τις τρέχουσες αποτυχίες και θα παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: www.theverge.com