Το WhatsApp λανσάρει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν ετικέτες σε άλλα άτομα στις ενημερώσεις κατάστασης τους, ενισχύοντας περαιτέρω τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας που μοιάζει με το Instagram Stories.

Η προσθήκη στοχεύει να διευκολύνει τους χρήστες να συνδέονται με τους φίλους και την οικογένειά τους στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα και φόντο για βιντεοκλήσεις

Η νέα δυνατότητα προσθήκης ετικετών επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν έως και πέντε άλλους λογαριασμούς WhatsApp στις ενημερώσεις κατάστασής τους. Όταν επισημαίνονται, αυτοί οι χρήστες λαμβάνουν μια ιδιωτική ειδοποίηση και έχουν τη δυνατότητα να αναδημοσιεύσουν την κατάσταση στον δικό τους λογαριασμό. Το WhatsApp δηλώνει ότι έχει ενσωματώσει στοιχεία ελέγχου απορρήτου, επιτρέποντας στους χρήστες να επισημαίνουν άτομα χωρίς να αποκαλύπτεται ρητά το όνομά τους στην κατάσταση.

Δείτε περισσότερα: Mark Zuckerberg: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Εκτός από την προσθήκη ετικετών, το WhatsApp εισάγει τώρα μια νέα δυνατότητα “μου αρέσει” για τις ενημερώσεις κατάστασης. Παρόμοια με τις ιστορίες του Instagram, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αντιδρούν στις αναρτήσεις Status των φίλων τους με ένα μόνο

πάτημα, προσφέροντας έναν γρήγορο και άμεσο τρόπο αναγνώρισης του περιεχομένου χωρίς την ανάγκη αποστολής πλήρους μηνύματος.

Οι ενημερώσεις κατάστασης ακολουθούν τα νέα εφέ βιντεοκλήσεων, όπως φίλτρα και προσαρμοσμένα φόντα, που ανακοίνωσε το WhatsApp νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Το WhatsApp θα διευκολύνει την εύρεση ημιτελών μηνυμάτων

Τα εφέ επιτρέπουν στους χρήστες να εφαρμόζουν 10 διαφορετικά φίλτρα και να επιλέγουν ανάμεσα σε 10 φόντα κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Η δυνατότητα προσθήκης ετικετών κατάστασης, καθώς και τα νέα εφέ για βιντεοκλήσεις, θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες του WhatsApp παγκοσμίως μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: macrumors