Η Google πειραματίζεται με μια νέα δυνατότητα επαλήθευσης στην αναζήτηση που θα διευκολύνει τους χρήστες να αποφύγουν να κάνουν κλικ σε ψεύτικους ή επικίνδυνους συνδέσμους ιστότοπων. Μερικοί άνθρωποι βλέπουν μπλε επαληθευμένα checkmarks δίπλα σε επαγγελματικούς συνδέσμους στα αποτελέσματα αναζήτησης Google που υποδεικνύουν ότι η εταιρεία —όπως η Meta ή η Apple— είναι γνήσια και όχι κάποια αντιγραφή που προσπαθεί να επωφεληθεί από μια αναγνωρίσιμη επωνυμία.

Δείτε επίσης: Το Google NotebookLM μετατρέπει τα βίντεο του YouTube σε podcast

Πειραματιζόμαστε τακτικά με λειτουργίες που βοηθούν τους αγοραστές να εντοπίζουν αξιόπιστες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο και αυτήν τη στιγμή εκτελούμε ένα μικρό πείραμα που εμφανίζει checkmarks δίπλα σε ορισμένες επιχειρήσεις στην αναζήτηση Google“, δήλωσε στο The Verge η εκπρόσωπος δημοσίων υποθέσεων της Google, Molly Shaheen.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί checkmarks δίπλα σε συνδέσμους επίσημων ιστότοπων όπως οι Microsoft, Meta, Epic Games, Apple, Amazon και HP, αλλά δεν εμφανίζονται σε όλους τους λογαριασμούς Google — που σημαίνει ότι αυτό το πείραμα δεν κυκλοφορεί ευρέως ακόμα.

Δείτε ακόμα: Η Google προσθέτει νέες δυνατότητες ασφαλείας για Pixel

Αν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω σε ένα checkmark, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που εξηγεί “Τα checkmarks της Google υποδηλώνουν ότι αυτή η επιχείρηση είναι αυτή που λέει ότι είναι“, το οποίο καθορίζεται από πράγματα όπως η επαλήθευση ιστότοπου, τα δεδομένα του Merchant Center και οι μη αυτόματες κριτικές σύμφωνα με την Shaheen.

Δείτε επίσης: Chrome: Ευπάθειες επιτρέπουν σε χάκερς να εκτελούν αυθαίρετο κώδικα

Το νέο πείραμα στην αναζήτηση φαίνεται να είναι μια επέκταση της δυνατότητας Brand Indicators for Message Identification (BIMI) της Google, η οποία χρησιμοποιείται για την εμφάνιση checkmarks στον ιστό του Gmail και τις εφαρμογές για κινητά δίπλα σε αποστολείς που έχουν υιοθετήσει την πλατφόρμα επαλήθευσης. Η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα τα checkmarks ή δεν έχει πει πότε (ή εάν) περισσότεροι χρήστες μπορούν να αναμένουν να δουν αυτή τη λειτουργία.

Πηγή: theverge