Ανησυχία δημιουργήθηκε στους χρήστες Google Pay αυτήν την εβδομάδα, όταν έλαβαν απροσδόκητα email που δήλωναν ότι είχαν “προσθέσει με επιτυχία νέα κάρτα” στον λογαριασμό τους Google.

Δείτε επίσης: Google Pay: Αποσύρεται το app – Μετάβαση στο Google Wallet

Η ειδοποίηση τρόμαξε τους χρήστες, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν μέσω ανησυχιών ότι είχαν πέσει θύματα παραβίασης.

Για πολλούς, η κάρτα πληρωμής που αναφέρεται είχε εκδοθεί πριν από χρόνια και επί του παρόντος έχει λήξει, γεγονός που ενέτεινε τη σύγχυση.

Τα email προσθήκης «νέας κάρτας» Google Pay έσπειραν τον πανικό

Μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης της προηγούμενης εβδομάδας, αρκετοί χρήστες του Google Pay έλαβαν ένα email σχετικά με την προσθήκη μιας νέας κάρτας στον λογαριασμό τους Google Pay. Για πολλούς χρήστες, η εν λόγω κάρτα είχε “λήξει” και δεν είχε χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που οδήγησε σε σύγχυση.

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες επισκέφθηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα φόρουμ υποστήριξης της Google, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με αυτές τις ειδοποιήσεις και εάν είχαν πέσει θύματα παραβίασης.

Δείτε ακόμα: Apple Pay: Θα υπόκειται σε νέους κανονισμούς στην Αυστραλία

Ο χρήστης του Google Pay, Arran Dickson, ανέφερε ότι έλαβε την ειδοποίηση σχετικά με μια παλιά κάρτα του που είχε λήξει και ρώτησε την Google εάν αυτό ήταν λόγος ανησυχίας.

Άλλοι παρενέβησαν, συμπεριλαμβανομένου του μηχανικού συστημάτων Anthony Parkes, ο οποίος δηλώνει ότι έλαβε 15 τέτοια email που τον έκαναν να αναρωτηθεί αν είχε πέσει θύμα hacking

.

Τα φόρουμ υποστήριξης της Google είχαν επίσης το θέμα “trending” με εκατοντάδες θετικές ψήφους από πανικόβλητους χρήστες. Παρόμοια νήματαεμφανίστηκαν στο Reddit.

Το Σάββατο, η Google έστειλε ένα επιπλέον email στους επηρεαζόμενους χρήστες δηλώνοντας ότι η προηγούμενη ειδοποίηση ήταν “τυχαία” και ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Ως εκ τούτου, όσοι έλαβαν απροσδόκητα email σχετικά με προσθήκη «νέας κάρτας» μπορούν να τα αγνοήσουν με ασφάλεια.

Ως βέλτιστη πρακτική, οι χρήστες θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά τις μεθόδους πληρωμής και τις συναλλαγές που αναφέρονται στους Λογαριασμούς τους Google και παρόμοια προϊόντα ψηφιακού πορτοφολιού.

Δείτε επίσης: Το Google Wallet λαμβάνει αναβάθμιση σε τηλέφωνα Android

Το Google Pay είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών και πορτοφολίου, που αναπτύχθηκε από την Google. Παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές με τις φορητές συσκευές τους, προσφέροντας έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των οικονομικών συναλλαγών. Η πλατφόρμα επιτρέπει τη σύνδεση τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στη συσκευή, κάνοντας τις αποστολές χρημάτων και τις επαφές με επιχειρηματίες πιο εύκολες και γρήγορες. Επίσης, θεωρείται σημαντικό στοιχείο για την υποστήριξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη μείωση της χρήσης μετρητών.

Πηγή: bleepingcomputer