Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ενημέρωσης Android 15 είναι η νέα, πιο ιδιωτική λειτουργία share screen.

Αντί να κάνετε «share screen» ή να μεταδίδετε ολόκληρη την οθόνη σας, τώρα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε συγκεκριμένες εφαρμογές, διευκολύνοντας την αποφυγή διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών.

Διαβάστε σχετικά: Δείτε ό,τι νέο φέρνει το Android 15 QPR1 Beta 2 – [Εικόνες]

Αν χρειαστεί να αλλάξετε την εφαρμογή που κάνετε share screen, θα πρέπει να τερματίσετε τη τρέχουσα συνεδρία και να ξεκινήσετε μια νέα. Ευτυχώς, η Google εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα που θα σας επιτρέπει να αλλάζετε την εφαρμογή που μοιράζεστε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας share screen ή μετάδοσης.

Αυτή τη στιγμή, όταν κάνετε «share screen» μία μόνο εφαρμογή και στη συνέχεια αλλάζετε σε άλλη, το Android σταματά το share screen μέχρι να επιστρέψετε στην αρχική εφαρμογή. Όταν επιστρέφετε, η εγγραφή συνεχίζεται έως ότου την τερματίσετε χειροκίνητα. Η μετάδοση μιας μεμονωμένης εφαρμογής λειτουργεί παρόμοια, με την οθόνη να εμφανίζει μια μαύρη οθόνη κατά την αλλαγή εφαρμογής.

Στο Android 15, υπάρχει μια σημαία που ενεργοποιεί μια “λειτουργία εναλλαγής εργασιών για μερικό «share screen». Αυτή η δυνατότητα αναφέρεται εσωτερικά στη λειτουργία «share screen» και μετάδοσης μιας εφαρμογής. Ακολουθούν οι συμβολοσειρές που σχετίζονται με αυτή τη νέα δυνατότητα:

Δείτε περισσότερα: Το Samsung One UI 7 που βασίζεται στο Android 15, θα κυκλοφορήσει το 2025

Αφού ενεργοποιήσετε αυτή τη σημαία, λαμβάνετε μια νέα ειδοποίηση όταν ξεκινάτε το share screen ή τη μετάδοση οθόνης μιας εφαρμογής και στη συνέχεια αλλάζετε σε άλλη. Η ειδοποίηση προέρχεται από την εφαρμογή SystemUI και σας ενημερώνει ότι «το share screen διακόπτεται όταν αλλάζετε εφαρμογές». Περιλαμβάνει δύο κουμπιά: “share screen αυτής της εφαρμογής” και “επιστροφή”. Πατώντας το “επιστροφή”, επιστρέφετε στην αρχική εφαρμογή με την οποία ξεκίνησατε την εγγραφή ή τη μετάδοση. Ωστόσο, το πάτημα “κοινή χρήση αυτής της εφαρμογής” δεν λειτουργεί, καθώς φαίνεται ότι η δυνατότητα εναλλαγής εργασιών για μερική κοινή χρήση οθόνης δεν είναι ακόμη πλήρως ενεργοποιημένη.

Το μερικό share screen εισήχθη στην ενημέρωση Android 14 QPR2 τον Μάρτιο για συσκευές Pixel, αλλά είναι διαθέσιμο και για όλες τις συσκευές Android στο Android 15. Η τελευταία ενημέρωση Android 15 QPR1 Beta 2 ανανεώνει το σύστημα share screen, προσθέτοντας ένα chip στη γραμμή κατάστασης που εμφανίζει τη διάρκεια της συνεδρίας share screen ή μετάδοσης και σας επιτρέπει να τερματίσετε τη συνεδρία χωρίς να κατεβάσετε τη γραμμή κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Κάποιες συσκευές με Android 15 υποχρεούνται να κάνουν λήψη σε Ultra HDR

Δεν είναι σαφές πότε ή αν η Google θα διαθέσει αυτή τη νέα δυνατότητα εναλλαγής εργασιών για μερικό share screen, αλλά θα παρακολουθούμε τις μελλοντικές beta ενημερώσεις του Android 15 για να δούμε αν πλησιάζει η κυκλοφορία της.

Πηγή: androidauthority