Ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας Casio υπέστη κυβερνοεπίθεση μετά από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δίκτυά του στις 5 Οκτωβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα διακοπή του συστήματος που επηρέασε ορισμένες από τις υπηρεσίες του.

Δείτε επίσης: Κινέζοι χάκερς παραβιάζουν συστήματα παρόχων τηλεπικοινωνιών

Η αποκάλυψη προέρχεται από την Casio Computer, τη μητρική εταιρεία της μάρκας Casio, ευρέως γνωστή για τα ρολόγια, τις αριθμομηχανές, τα μουσικά όργανα, τις κάμερες και άλλα ηλεκτρονικά είδη.

Η Casio Computer Co., Ltd. επιβεβαίωσε στις 5 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους ότι το δίκτυό της είχε παραβιαστεί με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο“, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Casio νωρίτερα.

Η εταιρεία λέει ότι δεν μπορούν να κοινοποιηθούν πρόσθετες λεπτομέρειες στο κοινό όσο οι έρευνες συνεχίζονται, σημειώνοντας ότι συνεργάζεται με εξωτερικό ειδικό για να προσδιορίσει εάν στην επίθεση κλάπηκαν προσωπικά δεδομένα ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ενώ η Casio λέει ότι η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε διακοπή της υπηρεσίας της, δεν έχει δηλώσει συγκεκριμένα τι επηρεάζεται. Η εταιρεία λέει ότι έχει αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές προστασίας δεδομένων και τα μέτρα για τον περιορισμό της πρόσβασης σε εξωτερικούς παράγοντες εφαρμόστηκαν αμέσως.

Δείτε ακόμα: ADT: Δεύτερη παραβίαση μέσα σε δύο μήνες

Εν τω μεταξύ, καμία ομάδα ransomware δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην Casio.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Casio αποκάλυψε μία άλλη κυβερνοεπίθεση όπου χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους διακομιστές της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ClassPad

.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παραβίασης, εκτέθηκαν δεδομένα πελατών από 149 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων, των email, των χωρών διαμονής, των στοιχείων χρήσης της υπηρεσίας, των πληροφοριών αγοράς, των κωδικών αδειών και των στοιχείων παραγγελίας.

Το τελευταίο περιστατικό κυβερνοασφάλειας έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Casio, καθώς πρόσφατα ενημέρωσε τους μετόχους ότι η εταιρεία πρόκειται να υποστεί έκτακτες απώλειες ύψους σχεδόν 50.000.000 δολαρίων λόγω μιας μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωσης προσωπικού.

Δείτε επίσης: MoneyGram: Η κυβερνοεπίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Μια κυβερνοεπίθεση, όπως αυτή στην Casio, είναι μια εσκεμμένη και κακόβουλη προσπάθεια παραβίασης της ασφάλειας συστημάτων, δικτύων ή συσκευών στον κυβερνοχώρο. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να περιλαμβάνουν τη χρήση διαφόρων μεθόδων, όπως η διάδοση κακόβουλων λογισμικών, επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DoS), και υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών. Οι επιπτώσεις μιας επιτυχημένης κυβερνοεπίθεσης μπορεί να είναι καταστροφικές, με απώλειες δεδομένων, οικονομική ζημιά, αλλά και βλάβη στη φήμη ενός οργανισμού ή ενός ατόμου. Σε έναν ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο, η προστασία από τέτοιου είδους απειλές είναι επιτακτική, καθιστώντας την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κύρια προτεραιότητα για όλα τα είδη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Πηγή: bleepingcomputer