Το νέο ντοκιμαντέρ της HBO “Money Electric: The Bitcoin Mystery”, υποστηρίζει ότι ο Καναδός προγραμματιστής Peter Todd είναι ο Satoshi Nakamoto, ο δημιουργός του Bitcoin.

Ο Todd το αρνείται, και πολλά άτομα στη βιομηχανία εκφράζουν απογοήτευση για τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δημιουργοί της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα: Συνελήφθησαν ύποπτοι για κλοπή crypto αξίας $230 εκατομμυρίων

Το ντοκιμαντέρ, που σκηνοθέτησε ο Κάλεν Χόμπακ, έκανε πρεμιέρα την Τρίτη. Ο Χόμπακ είχε σκηνοθετήσει προηγουμένως το “Q: Into the Storm”, ένα ντοκιμαντέρ για τη θεωρία QAnon. Οι ειδικοί στο bitcoin επισημαίνουν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ της HBO δεν επαρκούν για να αποδείξουν ότι ο Todd είναι πράγματι ο Satoshi.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Todd χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο “John Dillon” και πλαστά email για να κρύψει την ταυτότητά του, δήθεν προσποιούμενος ότι δεν ήταν ο Satoshi, ενώ συνέχιζε τις προτάσεις του Satoshi σε διαδικτυακές συζητήσεις.

Δείτε ακόμη: Indodax: Hackers έκλεψαν crypto assets άνω των $20 εκατ.

Ο Χόμπακ πιστεύει ότι ο Satoshi μπορεί να δημοσίευσε κατά λάθος από τον λογαριασμό του Todd, αλλά πολλοί παρατηρητές αναφέρουν ότι ο Todd απλώς διόρθωνε τον Satoshi αντί να τον μιμείται.

Οι αναλυτές από την BitMEX Research δήλωσαν ότι τα στοιχεία για τον Todd είναι ανεπαρκή και λανθασμένα. Ένας άλλος χρήστης, γνωστός ως Pledditor, ανέφερε ότι οι θεωρίες για την ταυτότητα του Satoshi είναι λανθασμένες, καθώς βασίζονται στην πεποίθηση ότι μόνο λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να τον έχουν δημιουργήσει.

Διαβάστε επίσης: Οι hackers Marko Polo στοχεύουν gamers/χρήστες crypto με info-stealer malware

Παρά τις κριτικές, ο Χόμπακ υπερασπίζεται την ταινία του, ενώ η δημοσιογράφος Izabella Kaminska τον υποστήριξε, λέγοντας ότι η θεωρία του δεν είναι αστεία, αλλά και ότι η ιδέα ότι ο Todd είναι Satoshi είναι εξίσου πιθανή με άλλους υποψήφιους.

Πηγή: cybernews