Η Grabango, μια startup που υποστηρίζεται από επενδυτές, κλείνει καθώς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή χρηματοδότηση για να παραμείνει βιώσιμη.

Παρά την καθιέρωσή της ως ηγέτης στην τεχνολογία χωρίς ταμείο, η εταιρεία δεν εξασφάλισε τα κεφάλαια που χρειαζόταν για να συνεχίσει τις υπηρεσίες της. Η Grabango, που ιδρύθηκε το 2016, ανέπτυξε τεχνολογία που αξιοποιεί την υπολογιστική όραση και τη μηχανική μάθηση για να παρακολουθεί και να υπολογίζει τα αντικείμενα καθώς οι πελάτες τα επιλέγουν από τα ράφια.

Διαβάστε επίσης: Καμπάνια κλοπής crypto έχει μολύνει 28.000 άτομα

Ο ιδρυτής και CEO της Grabango, Will Glaser, είναι ένας έμπειρος τεχνολόγος της περιοχής του Bay Area και συνιδρυτής της υπηρεσίας streaming μουσικής Pandora. Η εταιρεία απασχολούσε περίπου 100 άτομα και είχε συγκεντρώσει πάνω από 73 εκατομμύρια δολάρια, με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση να προέρχεται από έναν γύρο 39 εκατομμυρίων το 2021.

Η Grabango είχε συνεργασίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως η Aldi και η Giant Eagle, καθώς και με αλυσίδες convenience stores όπως οι 7-Eleven και Circle K. Αντίθετα, η Amazon

αποσύρει την τεχνολογία χωρίς ταμείο από τα Fresh stores και τα Whole Foods της στις Η.Π.Α. Ο Glaser τόνισε ότι η εξάρτηση της Amazon από τεχνολογία αισθητήρων ραφιών είχε αποδειχθεί αδύναμος κρίκος της.

Στην περίπτωση της Grabango, η χρήση υπολογιστικής όρασης την έχει οδηγήσει σε πιο ικανό σύστημα.

Δείτε περισσότερα: Η Uber θα λανσάρει βοηθό AI που τροφοδοτείται από το GPT-4o

Με την αγορά IPO να έχει περιοριστεί, η Grabango δεν κατάφερε να προχωρήσει στα σχέδιά της για δημόσια προσφορά με αξία αγοράς 10-15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: cnbc