Δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ, παραδέχτηκαν ότι πραγματοποίησαν επίθεση hacking στα μηχανογραφικά συστήματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τη βαθμολογία τους.

Ο Roy C. Sun και Sujay Sharma χρησιμοποίησαν προγράμματα καταγραφής πληκτρολογήσεων (keyloggers) για την υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασης των καθηγητών, εισήλθαν στο σύστημα του πανεπιστημίου και να τροποποίησαν τους βαθμούς τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jοurnal & Courier, o Sun ομολόγησε την ενοχή του και αποδέχτηκε τις κατηγορίες για συνωμοσία για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστή και αλλοίωση στοιχείων. Ο Sharma ομολόγησε επίσης την ενοχή του, και οι δύο νέοι αναμένεται να δικαστούν το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Sharma φέρεται να έχει αλλάξει μόνο έναν βαθμό από D σε Α. Ο Sun, από την άλλη πλευρά, κατηγορείται για την τροποποίηση εννέα  βαθμών  από F σε A, στο διάστημα μεταξύ Μαΐου 2008 και Μαΐου 2010, όπου και αποφοίτησε .

Οι Sun και Sarma δεν είναι οι μόνοι ύποπτοι στην υπόθεση αυτή, και σύμφωνα με τις αρχές εμπλέκονται και άλλοι φοιτητές,  οι οποίοι τροποποίησαν την βαθμολογία τους.