Πρόσφατα ένας χάκερ που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό twitter “@smitt3nz” κατάφερε να παραβιάσει την ιστοσελίδα World Poker Tour Amateur Poker League ( WPTAPL ) και να διαρρεύσει μια βάση δεδομένων που περιέχει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου για περισσότερους από 170.000 χρήστες.

Οι υπάλληλοι έχουν πλέον επιβεβαιώσει την παραβίαση της ασφάλειας στο SC Magazine. Ωστόσο, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις επιπτώσεις της παραβίασης.

Ο Kurt McPhail, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WPTAPL ισχυρίστηκε ότι η διαρροή πληροφοριών είναι λίγο πολύ άχρηστη και ότι τα περισσότερα από τα εκτεθειμένα δεδομένα ήταν παλιά.

Ανέφεραν, επίσης, ότι μόνο 50.000 λογαριασμοί που είναι ακόμα ενεργοί έχουν διαρρεύσει και οι πληροφορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συνδεθούν στην ιστοσελίδα τους, επειδή οι παίκτες χρησιμοποιούν διαφορετικό όνομα χρήστη για να συνδεθούν.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την άποψή τους, ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν δεν έχουν καμία αξία. Οι διευθύνσεις email και οι κωδικοί πρόσβασης ίσως να μην επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να συνδεθούν στο WPTAPL, αλλά, οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για το e-mail τους. Ένας εισβολέας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες για να θέσει σε κίνδυνο κάποιον λογαριασμό email.

Η εν λόγω ευπάθεια φέρεται να έχει καθοριστεί και τα μέλη έχουν ενημερωθεί σχετικά με την παραβίαση.