Συνελήφθη χθες το πρωί από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 30χρονος, ο οποίος διακινούσε στο ίντερνετ σκληρό παιδικό πονογραφικό υλικό.

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης προληπτικών ερευνών στο διαδίκτυο με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών που διακινούν τέτοια αρχεία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και εντοπίστηκε η δράση του 30χρονου.

Από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο άνδρας με τη χρήση πέντε διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο, τουλάχιστον 134 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού, για πάνω από ένα μήνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Μαρούσι, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Πηγή: newsit.gr