Ο Gary Davis, ένας από τους τρεις βασικούς υπόπτους που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2013 για φερόμενη συμμετοχή στην  λειτουργία του Silk Rοad και του διαδόχου του Silk Road 2, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Το Silk Road ή αλλιώς «δρόμος του μεταξιού» εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή παράνομα διαδικτυακά «στέκια» για την αγορά ναρκωτικών και άλλων παράνομων προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το TechCrunch, ο Davis, γνωστός και ως «Libertas», αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στις 20 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα που πραγματοποιήθηκε η σύλληψή του από τις ιρλανδικές αρχές.

Οι πράκτορες του FBI φέρεται ότι πέταξαν στην Ιρλανδία για να ανακρίνουν τον ύποπτο σχετικά με τον υποτιθέμενο ρόλο του ως διαμεσολαβητή στην υπόγεια αγορά, και να τον συλλάβουν. Προς μεγάλη τους απογοήτευσή όμως, αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Η δικαστική ακρόαση την υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Το FBI φέρεται να αναζητά ακόμη του βασικούς παράγοντες του Silk Road σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Οι άλλοι δύο υπόπτους που συνελήφθησαν από τις αρχές τον Δεκέμβριο είναι οι Andrew Michael Jones και Peter Phillip Nash.