Πριν λίγο καιρό, αποκαλύφθηκε ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) παρακολουθούσε την υποδομή της Ουγκάντα ​​Telecom για να εντοπίζει κινητά τηλέφωνα. Σε αντίδραση, η εταιρεία δεσμεύεται να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Telecompaper, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας και η Uganda ​​Telecom εργάζονται από κοινού για τη βελτίωση της ασφάλειας σε τοπικά δίκτυα.

Επιπλέον συνεργάζονται με εταιρείες στον τομέα των επικοινωνιών, καθώς και με τις υπηρεσίες ασφαλείας, για να θεσπίσουν ένα κοινό όραμα για την προστασία των συστημάτων από τυχαία ή σκόπιμη απώλεια ευαίσθητων πληροφοριών.

Η Εθνική Αρχή Πληροφοριών ανέπτυξε το Εθνικό Πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριών για τον καθορισμό ελάχιστων προτύπων ασφάλειας που πρέπει να ακολουθούνται από εταιρίες τηλεπικοινωνιών, που αφορούν διοικητικούς και τεχνικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τις αρχικές διαρροές, αποκαλύφθηκε ότι ένας κατάλογος της NSA προσέφερε μια βάση κινητής τηλεφωνίας που ονομάζεται Typhon HX και μιμείται την υποδομή ενός παρόχου δικτύου. Το συγκεκριμένο συλλέγει σήμα κινητών τηλεφώνων για αποκωδικοποίηση και μελέτη.