Πιθανώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σημερινών φωτογράφων είναι να χάσουν τα εργαλεία τους ή, ακόμη χειρότερα, να τους τα κλέψουν. Βέβαια, μπορούν πάντα να ασφαλίσουν όλες τις συσκευές σας και να επικεντρωθούν περισσότερο στη δουλειά με λιγότερο άγχος.

Τι θα κάνατε και πώς θα μπορούσατε να εντοπίσετε την κάμερα σας, αν κλαπεί ; Μια από τις απαντήσεις στο ερώτημα αυτό μπορεί να είναι η υπηρεσία Internet που ονομάζεται Stolen Camera Finder. Αυτή η υπηρεσία σας επιτρέπει να εντοπίσουμε τη συσκευή σας, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα EXIF ​​που είναι ενσωματωμένα στις φωτογραφίες σας.

Πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές περιλαμβάνουν έναν μοναδικό σειριακό αριθμό σε κάθε αρχείο EXIF των φωτογραφιών, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της κάμερας σας. Αν η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

κλαπεί, το SCF μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε με τη χρήση του σειριακού αριθμού που αναγράφεται σε μία από τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με την κάμερα.

Η υπηρεσία θα ψάξει το διαδίκτυο για τις φωτογραφίες που περιέχουν τον ίδιο αύξοντα αριθμό και θα αναφέρει την τοποθεσία όπου είχαν ληφθεί αν βρεθεί κάποια αντιστοιχία. Αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν ο χρήστης που έχει την φωτογραφική σας μεταφορτώσει τις φωτογραφίες που έχει βγάλει με αυτήν στο διαδίκτυο.