Η αντιμετώπιση και η ανάλυση των διαδικτυακών απειλών και malwares γίνεται όλο και δυσκολότερη στις μέρες μας και ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. Για να αντιμετωπίσει απειλές από malware, επιθέσεις phishing και άλλες ηλεκτρονικές απειλές, το Facebook έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα.

Το Facebook παρουσίασε την τελευταία πλατφόρμα του με επίκεντρο την ασφάλειας, που ονομάστηκε «ThreatData» και είναι ένα framework που αποσκοπεί στην τυποποίηση των μεθόδων για τη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων.

Το ThreatData χρησιμοποιείται για την εισαγωγή πληροφοριών σχετικά με διάφορες διαδικτυακές απειλές, malware, επιθέσεις phishing και άλλους κινδύνους στο διαδίκτυο και στη συνέχεια αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για μακροπρόθεσμη ανάλυση. Αποτελείται από τρία μέρη, Feeds, Data storage και Real-time, (ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο).

Δείτε περισσότερα: https://www.facebook.com/notes/protect-the-graph/understanding-online-threats-with-threatdata/1438165199756960