Ενώ τα σύγχρονα αυτοκίνητα με περισσότερα ψηφιακά στοιχεία είναι αναπόφευκτα, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο στους χάκερ, για να βρουν τρόπους, να πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας ή να έχουν πρόσβαση σε αυτό, εξ αποστάσεως. Έτσι, φαίνεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα Tesla, παρουσιάζουν ορισμένα τρωτά σημεία, σύμφωνα με τον Nitesh Dhanjani, σύμβουλο ασφάλειας επιχειρήσεων και ιδιοκτήτη οχήματος Tesla.

Αποκάλυψε τα σφάλματα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη Σιγκαπούρη, αφότου ισχυρίστηκε ότι έχει πραγματοποιήσει μια μελέτη ο ίδιος. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του, οι hackers θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο από μακριά μέσω μιας εντολής που δίδεται μέσω διαδικτύου. Αυτό γίνεται παραβιάζοντας τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες Tesla για να ρυθμίσουν το λογαριασμό τους, ο οποίος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο.

Στην πραγματικότητα, ο Dhanjani δήλωσε ότι το hacking του κωδικού πρόσβασης δεν είναι ανόμοιο με την παραβίαση κωδικών πρόσβασης σε υπολογιστές μέσω malware.