Νέο γύρο δικαστικής διαμάχης ενάντια στην Samsung ξεκινά η Apple, διεκδικώντας δύο δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρήση κατοχυρωμένης τεχνολογίας που αφορά σε λογισμικό των Samsung smartphones.

Η μήνυση της Apple αφορά σε πέντε τεχνολογίες λογισμικού που υπάρχουν σε smartphones και tablets της Samsung και συγκεκριμένα στα μοντέλα Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy SII, Galaxy SII Epic 4G Touch, Galaxy SII Skyrocket, Galaxy SIII, Galaxy Tab II 10.1 και Stratosphere.

Η Apple για κάθε συσκευή που πουλήθηκε στις ΗΠΑ, αξιώνει αποζημίωση 40 δολαρίων. Υπολογίζεται ότι το ποσό μπορεί να φτάνει συνολικά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια (για 50 εκατομμύρια συσκευές).

Βέβαια, επειδή πέντε από τις επίμαχες λειτουργίες αποτελούν χαρακτηριστικά όλων των smartphone με λειτουργικό Android, η Apple εμμέσως “χτυπά” τη Google, με την τελευταία να μην έχει πάρει θέση για αυτή τη διαμάχη.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple-Samsung και η Apple επιχειρεί να επαναλάβει αλλά και να ξεπεράσει την πρώτη νίκη της εναντίον του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή, όπου είχε καταφέρει να κερδίσει αποζημίωση 930 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Πηγή: e-pcmag.gr