H Υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης LastPass, η οποία αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης σε μια ασφαλή online τοποθεσία για την αυτόματη σύνδεση των χρηστών σε ιστοσελίδες, έχει προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό αυτόματης εισαγωγής κωδικού πρόσβασης σε εφαρμογές Android και στον Chrome browser του smartphone.

Η είδηση ​​έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία παρόμοιας δυνατότητας αυτόματης εισόδου, από την ανταγωνιστική υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, PasswordBox. Προηγουμένως, οι χρήστες του LastPass χρειάζονταν να αντιγράψουν και να επικολλήσουν τους κωδικούς πρόσβασης από το LastPass να συνδεθούν σε εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη για εφαρμογές σε συσκευές με Android 4.1 και νεότερες και στον Chrome σε smartphones που «τρέχουν» σε 4.3 και νεότερες εκδόσεις. Υποστηρίζει επίσης προγράμματα περιήγησης κινητών Dolphin HD και Firefox.

Αν και η λειτουργικότητα προσθέτει μια μεγάλη ευκολία στο Android, είναι ασαφές εάν αυτή η δυνατότητα θα έρθει ποτέ σε συσκευές iOS.