Πάνω από 60.000 πληροφορίες λογαριασμών έχουν διαρρεύσει από hacker που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Στρατό (ECA), ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Zer0Pwn”.

Όπως φαίνεται, τα στοιχεία της βάσης δεδομένων που τέθηκαν σε κίνδυνο ανήκουν σε δύο συριακές ιστοσελίδες: job.sy και realestate.sy.

Ο hacker κοινοποίησε ένα δείγμα των δεδομένων στο http://pastebin.com/7Y13ULux, με τίτλο “ECA vs. Assad”, όπου περιέχει και έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων.

Ενώ οι κωδικοί πρόσβασης του job.sy που εκτέθηκαν είναι κρυπτογραφημένοι, οι κωδικοί από το realestate.sy είναι σε μορφή απλού κειμένου.

Ο Lee J από το Cyber War News ανέλυσε ολόκληρη τη βάση δεδομένων και αναφέρει ότι οι πληροφορίες από το realestate.sy περιέχει πάνω από 4000 μοναδικά στοιχεία σύνδεσης, ενώ η βάση δεδομένων του job.sy περιέχει πάνω από 50.000 στοιχεία σύνδεσης.

Ορισμένα άλλα μέλη από το ECA έχουν πραγματοποιήσει διαδικτυακή επίθεση στο syrianmonster.com, παραβιάζοντας τα στοιχεία σύνδεσης του διαχειριστή.