Ο Matt Cutts της Google ανακοίνωσε μια νέα επιτυχία της εταιρίας αφού έκλεισαν επτά συνδέσμους δικτύων στην Ιαπωνία.

Ο Cutts, ο οποίος διευθύνει την ομάδα διαχείρισης ανεπιθύμητων μηνυμάτων ιστού στη Google, έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των συνδέσμους δικτύων που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους αλγόριθμους της εταιρείας για την καλύτερη κατάταξη της ιστοσελίδας. Πρόσφατα, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε δύο δίκτυα στη Γερμανία, ένα στην Πολωνία και ένα στη Γαλλία.

Ο Cutts έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμού του στο Twitter: «Απίστευτα υπερήφανος για την ιαπωνική ομάδα webspam. Κατά τους τελευταίους μήνες κατάφεραν να λάβουν απαραίτητα μέτρα για επτά συνδέσμους δικτύων! Κάνει το παιχνίδι περισσότερο πιο αξιότιμο.»

Δεν αναφέρεται πόσες ιστοσελίδες έχουν επηρεαστεί, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα δίκτυα είναι επτά, ο αριθμός μπορεί να είναι αρκετά υψηλός. Εκείνοι που επλήγησαν από τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, θα δουν ως συνήθως μια ειδοποίηση στον λογαριασμό Google Webmaster Tools.

Η Google κυνηγάει τις πρακτικές αυτές και έχει λάβει μέτρα κατά πολλών όλα αυτά τα χρόνια, θέτοντας στα εμπλεκόμενα domains αυστηρές ποινές.