Η εταιρεία ασφάλειας και κατασκευής antivirus, ΕSET, δημοσίευσε ορισμένες συμβουλές προς όλους τους χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows ΧP.

Η ΕSET είναι μια από τις εταιρείες που θα συνεχίσει να παρέχει λύσεις ασφάλειας για τo δεκατριάχρονο λειτουργικό – που βρίσκεται πλέον εκτός υποστήριξης – τουλάχιστον για δυο χρόνια ακόμη.

Μια από τις βασικότερες συστάσεις της εταιρείας για τους χρήστες των Windows ΧP είναι να αποσυνδέουν τους υπολογιστές τους από το διαδίκτυο, όποτε αυτό είναι εφικτό, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα τους με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού που παραδίδεται μέσω e-mail, μη ασφαλών ιστοσελίδων, και εφαρμογών file-sharing.

“Εάν ο υπολογιστής σας δεν απαιτείται να είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, διακόψτε ή απενεργοποιήστε τη σύνδεση, έτσι ώστε να μπορεί να συνδέεται μόνο με άλλες συσκευές στο ίδιο δίκτυο χωρίς Internet. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι διαδικτυακές απειλές δεν θα είναι προσβάσιμες άμεσα στον υπολογιστή σας, και θα καταστήσετε πιο δύσκολο για έναν εισβολέα να κλέψει τα δεδομένα σας από αυτόν” δήλωσε η ESET σε ανακοίνωση τύπου.