Η Google σας βοηθά να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο με ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν σε παλαιότερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για το Google Maps.

«Από σήμερα, μπορείτε να ταξιδέψετε στο παρελθόν για να δείτε πώς ένα μέρος έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, μέσω της διερεύνησης εικόνων του Street View στο Google Maps για desktop. Έχουμε συγκεντρώσει ιστορικές εικόνες από παλαιότερες συλλογές φωτογραφιών του Street View, που χρονολογούνται από το 2007, για να δημιουργήσουμε αυτή τη ψηφιακή χρονοκάψουλα του κόσμου», αναφέρει η εταιρεία.

Μπορεί να μην μεταφερόμαστε πίσω αρκετά χρόνια, όμως είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει από τότε που η Google άρχισε να χαρτογραφεί τον κόσμο.

Η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις χώρες, ενώ όπου υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα, ένα εικονίδιο ρολογιού θα εμφανίζεται στο επάνω αριστερό τμήμα της εικόνας του Street View. Κάνοντας κλικ σε αυτό οι χρήστες θα μπορούν να δουν την ίδια τοποθεσία σε προηγούμενα έτη.

«Τώρα με το Street View, μπορείτε να δείτε την ανάπτυξη οποιασδήποτε τοποθεσίας από το μηδέν, όπως τον Πύργο της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη ή το στάδιο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Fortaleza της Βραζιλίας. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ψηφιακό χρονοδιάγραμμα της πρόσφατης ιστορίας: μπορείτε για παράδειγμα να δείτε την ανοικοδόμηση μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2011 ή το τσουνάμι στην Onagawa της Ιαπωνίας», προσθέτει η Google.