Τα περισσότερα script CMS ακολουθούν παρόμοιο διαρθρωτικό και διαχειριστικό μοτίβο, το οποίο δεν είναι φιλικό προς οποιεσδήποτε προσαρμογές εκτός του καθιερωμένου μοντέλου. Το Cockpit ξεφεύγει από αυτό το αρχέτυπο και παρέχει στους προγραμματιστές τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες ιστοσελίδες χωρίς να χρειάζεται κωδικοποίηση των ίδιων προσαρμοσμένων δομών.

Το Cockpit προσφέρει στους προγραμματιστές τα βασικά στοιχεία για την κατασκευή της δομής των δεδομένων στην οποία αποθηκεύεται το περιεχόμενο των ιστοσελίδων τους.

Εκτός αυτού, ένα ισχυρό πρότυπο λειτουργικό ελέγχει την εμφάνιση του site και οι ενότητες μπορούν επίσης να προστεθούν για την επέκταση ενσωματωμένης λειτουργικότητας.

Μια πρόσφατη έκδοση του Cockpit δεν είναι αρκετά φιλική, αν δεν ξέρετε τι να κάνετε, σας συνιστούμε να δώσετε στους πελάτες πρόσβαση στο τελικό προϊόν και πριν από τη διαμόρφωση και τη δημιουργία του δικτυακού τόπου, όταν τα πράγματα δεν θα μπορούν να είναι τόσο καλά οργανωμένα.

Σε γενικές γραμμές, το CMS φαίνεται και στην πραγματικότητα να συμπεριφέρεται σαν ένα σύγχρονο εργαλείο ιστοσελίδας και είναι ένα από τα λίγα προϊόντα CMS που δημιουργήθηκαν για τους επαγγελματίες του διαδικτύου και όχι για τους τελικούς χρήστες.

Μπορείτε να κατεβάσετε από το Cockpit εδώ, καθώς και να δείτε μερικά screenshots. Ο κώδικας του Cockpit είναι ανοιχτός και είναι επίσης διαθέσιμος μέσω του GitHub.