H Wall Street Journal βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ του Syrian Electronic Army και του Ira Winkler, ο οποίος είναι διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας Secure Mentem.

Οι The Syrian Electronic Army(SEA) παραβίασαν τέσσερις λογαριασμούς Twitter: WSJ: @ WSJD, WSJ Europe (@ WSJPEurope), WSJ Αφρική (@ WSJAfrica) και WSJ Vintage (@ WSJVintage).

Οι SEA δημοσίευσαν το μήνυμα «@Irawinkler είναι μια κατσαρίδα» με την απεικόνιση του κεφαλιού του Ira Winkler πάνω στο σώμα μιας κατσαρίδας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε απάντηση μιας παρουσίασης της RSA Conference όπου ο Winkler μίλησε για τις μεθόδους hacking του SEA με χλευασμό.

Στην παρουσίασή του, ο Winkler, σχολίασε επίσης ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν τις κατσαρίδες του Διαδικτύου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τον SEA ως απάντηση σε αυτή την παρουσίαση. Τον περασμένο μήνα, η ομάδα αλλοίωσε τον δικτυακό τόπο του συνεδρίου RSA και είπε: «Αν υπάρχει μια κατσαρίδα στο διαδίκτυο, θα ήσουν σίγουρα εσύ».

Η Wall Street Journal φαίνεται να έχει ανακτήσει τους λογαριασμούς twitter από όπου δημοσίευσε: «Έχουμε εξασφαλίσει τους εκτεθειμένους λογαριασμούς του Twitter και τώρα λειτουργούν κανονικά.»