Με απόφαση του δημάρχου, όλοι οι τηλεφωνικοί θάλαμοι που υπάρχουν στην Νέα Υόρκη θα μετατραπούν σε wifi hotspots για να μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι στην Νέα Υόρκη εκτός του ότι είναι πάρα πολλοί (πάνω από 7.000) δεν χρησιμεύουν σε κανέναν πολίτη μιας και όλοι πλέον έχουν κινητά τηλέφωνα…

Με αφορμή αυτό οι υπεύθυνοι της πόλη αποφάσισαν μετά από έρευνες να τους μετατρέψουν σε Wi-Fi hotspots για να μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν ασύρματο δίκτυο δωρεάν.

Επίσης μέσα σε κάθε θάλαμο οι πολίτες θα μπορούν να φορτίζουν το κινητό ή το tablet τους ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και οθόνες αφής, που θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη στους περαστικούς.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι οι νέοι τηλεφωνικοί θάλαμοι θα βοηθήσουν όσους πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για μια καλή ευρυζωνική σύνδεση ενώ παράλληλα για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου, εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μέχρι το 2026 τα διαφημιστικά έσοδα από τις ψηφιακές διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στους θαλάμους, θα φτάσουν τα 17,5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newsit.gr