Έχουμε δει πολλές φορές αναρτήσεις που υπόσχονται διάφορα στο facebook, αλλά τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται ότι είναι απάτη. Οι χρήστες του Fb, όμως ακόμη πιστεύουν σε τέτοιου είδους αναρτήσεις και ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες. Έτσι, οι κυβερνο-εγκληματίες εφευρίσκουν νέα θέματα για να ξεγελάσουν τους χρήστες.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχουν κοινοποιηθεί στο facebook αναρτήσεις που αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί των χρηστών θα απενεργοποιηθούν και για να μην γίνει αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένες οδηγίες: to all facebook users Your Facebook Accounts will Permanent Disable. you must

register your account to avoid permanent disabled. How to register? Go to our pinned post. and follow instructions carefully!”

Πρόκειται όμως για απάτη, όπου θα σας ζητηθεί να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κάποιο κώδικα στην κονσόλα του browser σας. Ακολουθώντας τυφλά τις οδηγίες, οι χρήστες επιτρέπουν στους απατεώνες να κάνουν διάφορες ενέργειες (‘like’, ‘sharing’, ‘tagging friends’ και πολλά περισσότερα) για λογαριασμό τους.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μάθαμε ότι απατεώνες είχαν εξαπατήσει χρήστες με την υπόσχεση ότι ακολουθώντας τις οδηγίες τους, θα τους βοηθήσει να παραβιάσουν λογαριασμούς των φίλων τους.