Η Symantec παρουσίασε δυο νέες ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας για την αντιμετώπιση των προηγμένων απειλών, οι οποίες θα γίνουν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό μέσα στους επόμενους 12 μήνες: Το Symantec MSS-APT (Symantec Managed Security Services – Advanced Threat Protection) και το Symantec Advanced Threat Protection Solution.

“Υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη στην αγορά για αποτελεσματικότερη προστασία έναντι των προηγμένων απειλών, καθώς πολλές υπηρεσίες δεν παρέχουν ολιστική κάλυψη ή την πλήρη λειτουργικότητα που απαιτείται, για την επαρκή ανίχνευση και αντιμετώπιση των στοχευμένων επιθέσεων“, αναφέρει ο αναλυτής Jon Oltsik.

“Η Symantec, ωστόσο, είναι σε θέση να παρέχει μια προηγμένη, end-to-end, λύση έναντι των εξελιγμένων απειλών, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που έχει στη διάθεσή της και προσφέρει σήμερα”.

Το Symantec MSS-APT, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στον εντοπισμό, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση άγνωστων και zero-day επιθέσεων, οι οποίες μπορούν να παρακάμψουν τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας.

Η υπηρεσία Advanced Threat Protection Solution, η οποία θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, θα παρέχει στους πελάτες όλα όσα χρειάζονται για την προστασία των συστημάτων τους, συμπεριλαμβανομένων των emails, endpoints και gateways.

H λύση ασφάλειας θα τροφοδοτείται από δύο νέες τεχνολογίες: το Dynamic Malware Analysis Service και το Synapse. Η δυναμική υπηρεσία ανάλυσης malware (Dynamic Malware Analysis Service) είναι ένα cloud-based sandbox περιβάλλον που επιταχύνει τον εντοπισμό των απειλών. To Synapse είναι μια τεχνολογία που διευκολύνει την βελτιωμένη απόκριση σε ζητήματα ασφάλειας, διασφαλίζοντας την ομαλή επικοινωνία μεταξύ endpoints, emails και gateways.