Ένα νέο φορητό σύστημα φόρτισης έχει ως στόχο να φέρει τη δύναμη της φόρτισης στην τσέπη σας, προσφέροντας ένα set- up που φαίνεται να μην στηρίζεται στο ρεύμα ή τη δυνατότητα μεταφοράς. Το Modulo, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας IDAPT, είναι ένα gadget στο μέγεθος πιστωτικής που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή USB, όπου κι αν πάτε.

Μόλις μια ηλεκτρονική συσκευή συνδεθεί με το Modulo, είτε με τον αρχικό φορτιστή της ή σε ένα μίνι καλώδιο της IDAPT, η μπαταρία αρχίζει να φορτώνει. Αυτά τα δύο μπορούν να συνδεθούν επίσης, με ασφάλεια, με ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες που δεν αφήνουν κανένα κενό. Η συσσώρευση πολλαπλών Modulos το ένα πάνω στο άλλο σημαίνει περισσότερη ενέργεια για ταχύτερη φόρτιση. Για παράδειγμα, ένα Modulo θα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει ένα smartphone, όσο γρήγορα θα έκανε ένας κανονικός φορτιστής, αλλά για ένα tablet θα χρειαστούν δύο ή τρία για να επιτευχθεί μια πλήρης φόρτιση στο γρηγορότερο δυνατό χρόνο.

Τα ίδια τα Modulos μπορούν να φορτιστούν από οποιαδήποτε πρίζα, ενώ συνδέονται με έναν υπολογιστή ή με έναν ασύρματο δέκτη. Η IDAPT ελπίζει επίσης ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει ένα ηλιακό πάνελ φόρτισης και ένα add-on που δημιουργεί τη δική του ενέργεια. Ένα Modulo μπορεί να διαρκέσει μέχρι περίπου έξι μήνες με μία φόρτιση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Υπάρχουν πολλές άλλες on-the -go επιλογές φόρτισης. Σύμφωνα με τον Giribet, αυτό που θέτει το Modulo εκτός των υπόλοιπων λύσεων, είναι το γεγονός ότι είναι συμβατό με τόσες πολλές συσκευές και οι χρήστες δεν χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στην φορητότητα – καθώς κάθε Modulo ζυγίζει 70 γρ – και τη λειτουργία.

Βίντεο: